Nagy skalpot gyűjtött be a kis DEAC

Második számú csapatunk kétszer szerezte meg a vezetést, de a Monostorpályi csak egyszer tudott egyenlíteni, így a mieink nyerték a „vízifocit”.

Nehéz próbatétel várt Katona László tanítványaira, akik szombaton a második helyen álló Monostorpályival csaptak össze. Mindkét fél számára komoly tétje volt a találkozónak, míg a mieink egy jó hajrával odaérhetnek a dobogóra, addig a vendégek ezüstérmes pozíciójukat szerették volna megszilárdítani. Finoman szólva sem ideális körülmények várták a csapatokat, az ifimeccs második félidejében hatalmas zápor zúdult a pályára, egy ideig az is kérdéses volt, sikerül-e lejátszani a mérkőzést.

A tavaszi zápor alaposan feláztatta a talajt, helyenként tócsákban állt a víz a pályán, így látványos játékban nem is reménykedhettünk. A Monostorpályi hamarabb ráérzett, mit is kell ilyen körülmények között játszani, pontos ívelésekkel lendültek támadásba. Ebben a periódusban fölényben futballoztak a vendégek, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Ahogy teltek a percek, kiegyenlítődött a játék, Katona Zoltán legényei fokozatosan alkalmazkodtak a körülményekhez. Már a mieink előtt is adódtak lehetőségek, majd szünet előtt nem sokkal, megszereztük a vezetést: Patócs szabadrúgása kijött a vendégek kapusáról, Kertész reagált a leggyorsabban és közelről a hálóba passzolta a játékszert, így előnyből várhattuk a második játékrészt.

Szünet után hamar elolvadt az előny, a 47. percben büntetőhöz jutott a Monostorpályi, Sólyom pedig élt az adódó lehetőséggel, és egyenlített. A folytatásban inkább a küzdelem dominált, mindkét csapat igyekezett a maga javára eldönteni a mérkőzést. Már úgy nézett ki, a felek megosztoznak a pontokon, ám a Katona Zoltán a 83. percben úgy döntött, harcba küldi Fodor Tamást. Ez tökéletes húzásnak bizonyult, hiszen pályára lépése után nem sokkal, szinte első labdaérintéséből megszerezte csapatunk győzelmet jelentő találatát. Szép volt, srácok!

Megyei I. osztály, 27. forduló

DEAC II–Monostorpályi SE 2–1 (1–0)

DEAC II: Urbán, Kertész (Sütő, 76.), Barabás, Papp G., Orbán (Kuszkó, 70.), Katona Z., Váradi, Balogh Á., Kasza (Fodor, 83.), Kemecsei, Patócs

Vezetőedző: Katona László

Gólszerzők: Kertész (42.), Fodor (89.)

Katona László: A vizes, mély talajú pálya eléggé megnehezítette a játékot, a körülményhez hamarabb alkalmazkodott ellenfelünk, a mérkőzés elején veszélyesebben futballoztak. Idővel kiegyenlítődött a játék, a szünet előtt még a vezetést is meg tudtuk szerezni. A fordulás után büntetőből szépített a Monostorpályi, de mérkőzés vége előtt ismét betaláltunk, így megnyertük a mérkőzést. Egyben nézve a kilencven percet, kiegyenlített találkozó volt, a jobb helyzetkihasználás döntött a javunkra. Gratulálok a csapatnak!

Tudósított: KZT