Fölényes győzelem a rangadón

A Debreceni Egyetem gárdája három gólt lőtt és egyet sem kapott a DVSC II ellen.

Derbit hozott a pontvadászat 28. fordulója Hajdú-Biharban, ugyanis két debreceni csapat, a DEAC és a kis Loki adott egymásnak randevút szombaton délután. A vendégek a harmadik, a házigazdák a tabella ötödik helyén várták a rangadót a Dóczy utcai Sportcampuson.

Az első lehetőség a lokisták előtt adódott, amikor Ratku és Soltész nem értették meg egymást az ötösön belül, a labda azonban centikkel elgurult a bal kapufa mellett. A másik oldalon Tochukwu meglódulása okozott zavart, ám az utolsó pillanatban szerelték. A 17. percben jobb oldali szöglet után Tóth Dániel nyolc méterről fejelt a DVSC II kapuja fölé, majd Korhut szabadrúgásból beadott labdája szállt kevéssel mellé. Ettől eltekintve az első félidő fele meglehetősen nyugodt mederben csordogált. A 35. minutumban Horváth lépett meg egy kontrából, nagy helyzetben volt, Ratku bátor kivetődéssel tisztázott előle. A játékrészt Fábián tekerése zárta volna le, amely egy méterrel elkerülte a hazai kaput, ám jött a slusszpoén: Tochukwu középre lőtt labdáját Lénárt Gergő rúgta a kkapus alatt a hálóba 11 méterről.

Kettős csere után ugyanott folytatta a DEAC, ahol abbahagyta, jobb oldali sarokrúgást követően Soltész János stukkolt hat méterről a kapuba. Nem sokkal Később Lakatos ívelt fejesét tolta ki a léc alól Engedi. Érdekes volt, hogy sokat állt a játék, többször is ápolásra szorultak a két csapat játékosai, vagyis nem kímélték egymást a felek. A csontzenét Papp G. Benedek törte meg, aki a 16-osról tüzelt, fölé szállt a labda. Nagyon „darabos” volt a játék, alig volt folyamatosan játékban a labda. Öt perc volt hátra a rendes játékidőből, amikor ismét a futballé volt a főszerep, Soltész János érkezett remek ütemben a kapu elé és a megcsúsztatott labdát a jobb sarokba vágta, ez volt a második gólja a meccsen! A ráadásban még Tochukwu is betalálhatott volna, de az üres kapura leadott lövése kipattant egy védőről. Ennek ellenére fölényes DEAC-siker született a rangadón.

NB III Északkeleti csoport

DEAC–DVSC II 3–0 (1–0)

Ratku – Sándor (Jankelics 46.), Herczku, Korhut, Lakatos – Lénárt (Trencsényi 80.), Soltész, Virág (Szabó L. 46.), Papp G.(Kónya 72.) – Tóth D. (Kelemen 87.), Tochukwu.

Gól: Lénárt (45+3.), Soltész (48., 86.)