Fontos három pontot szereztünk

A Debreceni Egyetem csapata megszakította augusztus vége óta tartó rossz sorozatát a másodosztályban a Szentlőrinc elleni győzelemmel.

A DEAC a Szentlőrinc elleni kiesési rangadóval folytatta a szereplését az NB II-ben. Sándor Tamás vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Belényesi Csabára és Takács Péterre, valamint Sigér Ákos sem bevethető még.

A meccs elején főleg a vendégek birtokolták többet a labdát, de Szabadosnak először a 11. percben kellett védeni, ekkor egy szabadrúgást hatástalanított. A 20. minutumban egy szöglet után kisebb tűzijáték alakult ki a szentlőrinci kapu előtt, előbb Kertész kísérleténél a gólvonalon álló játékos mentett, majd Papp Ferenc a lécet trafálta telibe. A 31. percben aztán megszerezte a vezetést a DEAC: Kertész jobbról passzolt középre, Nagy Krisztián még lemaradt a játékszerről, de Spitzmüller kb. 10 méterről a bal alsóba lőtt. A szünet előtt még Nagy Krisztián rúgott kapura egy szabadrúgást, de Slakta magabiztosan védett.

A második játékrész elején a csereként beszálló Sili Luka viharzott el a jobb oldalon, de a centerezéséről ketten is lemaradtak. A folytatásban előbb Havas, majd Frőhlich egyenlített volna, de mindketten nagy ziccerben rontottak. A 73. percben emberhátrányba került a Szentlőrinc, a Burai ellen szabálytalankodó Keresztes kapta meg a második sárgáját. A kiállítást követően Nagy Krisztián szabadrúgásból ígéretes helyről vehette célba Slakta “ketrecét”, de a hálóőr nyerte kettejük párharcát. A tíz emberre fogyatkozó baranyaiak nem adták fel a küzdelmet, több nagy lehetőséget is kidolgoztak, egyszer a kapufa mentette meg a DEAC-ot.

Nagy Krisztiánék harmadszor diadalmaskodtak a bajnokságban, ezt megelőzően augusztus 30-án szereztek három pontot.

Együttesünk a válogatott szünet előtt még Kaposváron vendégeskedik, a találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik.

DEBRECENI EAC–SZENTLŐRINC 1–0 (1-0)
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep. Játékvezető: Hanyecz Bence.
DEAC: Szabados – Nagy Z., Papp F., Szabó K. (Soltész, 64.), Orosz M. – Nagy K. (Bíró P., 91.), Spitzmüller, Nikitscher, Sándor T. – Székely D. (Urbin, 74.) – Kertész (Burai, 64.) Vezetőedző: Sándor Tamás.
Szentlőrinc: Slakta – Havas, Dulló, Keresztes B. – Molnár R. (Sili, a szünetben), Frőlich (Forgács D., 76.), Hleba (Kapronczai, 61.) Lehoczky, Nagy B. – Harsányi I. (Cenaj, 76.), Torvund. Vezetőedző: Marián Sluka.
Gólszerző: Spitzmüller (31.)
Kiállítva: Keresztes (73.)

Derencsényi István fotói a mérkőzésről