Fordulatos, drámai rangadón nyert a kis DEAC

Hét gól, három tizenegyes, két piros lap, dráma a hosszabbításban: eseménydús mérkőzést nyert meg a Kaba ellen második számú labdarúgócsapatunk.

A bronzérem szempontjából nagyon fontos rangadót rendeztek szombat délután a Böszörményi úti Campus sportpályáján, ahol a kis DEAC a Kabai Meteoritot látta vendégül. Katona László tanítványai arra készültek, hogy győzelem esetén megelőzik a forduló előtt harmadik helyen álló riválisukat, a kabai siker ugyanakkor azt jelentette volna, hogy csapatunk elbúcsúzhat dobogós álmaitól.

Jobban kezdtek a vendégek, három perc sem telt el a mérkőzésből, amikor büntetőhöz jutott a Kaba, amelyet Plókai Gergő váltott gólra. Szerencsére a válasz sem váratott sokat magára, egy formás támadás végén Váradi László volt eredményes, ezzel tíz perc után már 1–1-re álltak a felek. A folytatásban sem hagyott alább az iram, mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, félóra elteltével pedig egy kapu előtti kavarodás után Bajnók Imre beköszönt, ismét vezetést szerezve a Meteoritnak. A mieink azonban ezúttal sem fogtak padlót, nem sokkal később tizenegyest kaptunk, Papp G. Benedek pedig higgadt maradt, így 2–2-es állásnál mehettek az öltözőbe a csapatok.

A térfélcsere után nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében Katona László együttese, Papp G. újabb találata után pedig már csapatunk vezetett. Ment előre a Kaba az egyenlítésért, ám a mieink hősiesen állták a sarat, Ratku Roland büntetőt is hárított. A 66. percben aztán megtört az ellenállás, Bajnók második találatával egyenlítettek a vendégek, a folytatásban pedig kiegyenlítődött a játék képe. A hajrában aztán nagy fölénybe került csapatunk, a kabaiak hálóőre, Baranyi Sándor többször is hatalmas bravúrral védett, a hosszabbítás utolsó percében azonban Áros Csenger megszerezte a győzelmet jelentő gólt a mieinknek. A végén még két kabai játékos is a kiállítás sorsára jutott, de a legfontosabb, hogy a kis DEAC 4–3-ra megnyerte a pikáns rangadót, ezzel megőrizte esélyét a bronzéremre.

Megyei I. osztály, 29. forduló

DEAC II–Kabai Meteorit SE 4–3 (2–2)

DEAC II: Ratku (Kovács D., 74.) – Kuszkó (Áros, 55.), Hermann (Sütő, 79.), Kertész (Kasza, 58.), Papp G., Patócs (Fodor, 82.), Barabás, Váradi, Katona Z., Juhász B., Balogh Á.

Edző: Katona László

Gólszerzők: Váradi (9.), Papp G. (34., 49. – az elsőt 11-esből), Áros (93.)

Katona László: Sok éve vagyok már a labdarúgás közelében, de ilyen változatos, izgalmas, feszült mérkőzést még nem láttam. Vezetett a Kaba, aztán mi is, a végén úgy nézett ki, hogy döntetlen lesz, ám a hosszabbításban jött a dráma. Vérbeli megyei rangadó volt, szép gólokkal, a lefújás után tömegjelenettel, nagyon boldogok vagyunk, hogy mi jöttünk ki jobban belőle.