Fortuna nem a mi kezünket fogta

A vármegyei első osztály 18. fordulójában a Hajdúnánás ellen lépett pályára a DEAC második számú alakulata.

Rangadó várt fiókcsapatunkra nagyszombaton, mely játéknapon a bajnoki címre pályázó, még csak két vereséget elkönyvelő Hajdúnánással találkoztunk. Azzal a céllal léptünk pályára, hogy zsinórban harmadik győzelmünket is behúzzuk, ám ez most nem sikerült.

Nem indult jól számunkra a mérkőzés, a 3. percben hátrányba kerültünk. Ez megfogott minket, kellett egy kis idő, mire rendeztük a sorokat, de fel tudtunk állni és átvettük az irányítást. A 14. minutumban Pinczés Krisztián végezhetett el szabadrúgást, a labda pedig védhetetlenül vágódott a felső sarokba. Jól játszottunk, sorra vezettük a támadásokat, de a befejezéseknél nem voltunk elég higgadtak, ráadásul a kapufa is a riválist segítette. A 44. percben szögletet rúghattunk, ám az ellenfélhez került a labda, a gyors kontrát pedig nem tudtuk megakasztani, így szünet előtt ismét hátrányba kerültünk.

Fordulás után hamar megduplázódott hátrányunk, eltolódott a védekezésünk és a Hajdúnánás harmadjára is bevette Polyák Ferenc kapuját. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, voltak periódusok, mikor komoly nyomást helyeztünk a házigazdákra, de ma be voltunk oltva gól ellen. Sorsunk a 92. percben pecsételődött meg, ekkor bebiztosította győzelmét a Hajdúnánás. A különbség túlzó, ha jobban sáfárkodtunk helyzeteinkkel, legalább egy ponttal zárhattuk volna a párharcot.

Vármegyei I. osztály felnőtt 18. forduló

Hajdúnánás – DEAC-II: 4-1 (2-1)

DEAC-II: Polyák – Bárány, Zahuczky (Szabó 61’), Víg (Takase 78’), Pinczés (Bagdi 85’), Kelemen, Sinyi (Nagy A. 85’), Grecskó, Varga, Dari, Molnár (Kozma 61’)

Megbízott edző: Kozma László

Gólszerző: Pinczés 14’

Kozma László: Nagyjából kiegyenlített volt a mérkőzés, talán mezőnyben még domináltunk is, viszont ma Fortuna nem fogta a kezünket. Ziccereket hibáztunk, kétszer a kapufát találtuk el, helyzeteinkből csak egyet tudtunk értékesíteni. Ami a különbséget jelentette, ellenfelünk hat kaput eltaláló lövéséből négy gól született. Többször is beszorítottuk a Hajdúnánást védőharmadába, de ezen a napon semmi sem sikerült. Nyolc pontra kerültünk a dobogótól, de nem adjuk fel, javítjuk a hibákat és próbálunk visszakapaszkodni.