Futballistáink várják a folytatást

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn jelentette be, hogy a koronavírus miatt hazánkban határozatlan ideig leáll a fociélet. Az intézkedés érinti a harmadosztályban szereplő DEAC-ot is. Schön László tanítványai nem pihennek, otthoni tréningekkel igyekeznek megőrizni a formájukat.

Ideális helyzetben ennek a cikknek arról kellene szólnia, hogy milyen reményekkel várjuk a Sényő elleni bajnokit. Ám a koronavírus minden forgatókönyvet átírt. Futballistáink az előző héten a Hatvant győzték le 1-0-ra, és a sikernek, valamint a Füzesgyarmat vereségének köszönhetően együttesünk átvette a vezetést az NB III Keleti csoportjában. Jelenleg még megjósolni sem lehet, hogy mikor folytatódhat a küzdelem a bajnokságban.

“A játékosok az utolsó pillanatig küzdöttek, nagyon elégedett voltam ezzel a mentalitással. A 89. percben szereztük meg a győzelmet, a fiúk önfeledten örültek a találatnak, ez szintén örömteli momentum volt. A pálya talaja és a kiállítás sem könnyítette meg az életünket. A Hatvan szervezetten futballozott, de erre számíthatunk a jövőben is, hiszen minden gárda minket akar majd két vállra fektetni. Még megtippelni sem tudom, hogy mikor léphetünk újra a pályára. Abban biztos vagyok, hogy az illetékesek a legjobb döntést fogják majd meghozni” – nyilatkozta Schön László.

Az MLSZ hétfőn jelentette be, hogy határozatlan ideig minden pontvadászatban szünetel a küzdelem. A DEAC labdarúgóinak sincs lehetőségük a közös edzésre, mindenki otthon próbálja formában tartani magát.

“A keret összes tagja kapott edzéstervet. A futás mellett erősítő gyakorlatok szerepelnek a programban. Az eredményeket egy rendszerbe küldik el, az adatokat pedig ki tudjuk elemezni. Elégedett lehetek, hiszen mindenki becsületesen elvégzi a feladatokat. Nincsenek maguk alatt a srácok, tartják egymással a kapcsolatot a különböző online felületeken, folyamatosan megy a viccelődés és a zrika. Várjuk a folytatást, szeretnénk elérni a célunkat, de jelenleg az egészség a legfontosabb. Emellett türelmesnek kell lennünk” – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

Schön László jelenleg Tatabányán tartózkodik. A szünet alatt sem tud elszakadni a labdarúgástól, de olyan dolgokat is elvégezhet, amelyekre a szezon során nincs elég ideje.

“Jól érzem magam, a szeretteimmel lehetek, de hiányzik a munkám. Meccseket nézek és elemzek, emellett szakkönyveket is olvasok. A futball mellett a ház körüli teendőkre is jut időm, igyekszem okosan beosztani a napi programomat. A csapat kilencvenöt százaléka Debrecenben vagy a környéken él, néhány labdarúgónk pedig hazament a kialakult helyzet miatt” – zárta mondandóját Schön László.