Gólok ipari mennyiségben

Az MLSZ előző heti bejelentésének köszönhetően a Debreceni Egyetem futballistái a következő szezonban már az NB II-ben szerepelhetnek. A komoly sikerből húsz góllal vette ki a részét Bárány Donát. Fiatal játékosunk a másodosztályban is letenné a névjegyét.

A DEAC az NB III Keleti csoportjában állt rajthoz a 2019/2020-as idényben. A csonka szezonban együttesünk tizenhét mérkőzés alatt harmincnyolc pontot gyűjtött. A Magyar Labdarúgó Szövetség néhány napja úgy határozott, hogy csak az NB I-ben és a Magyar Kupában folytatódhat a küzdelem. A listavezető csapatunk a döntés után szintet léphet, vagyis Schön László tanítványai a másodosztályban nehezíthetik meg az ellenfelek dolgát.

“Úgy gondoltam, valamilyen formában folytatódni fog a bajnokság. Ennek ellenére nagyon örültünk a hírnek. Amiatt kicsit csalódott vagyok, hogy sokáig nem játszhatunk tétmérkőzést” – nyilatkozta Bárány Donát.

A 19 esztendős csatár tavaly nyáron csatlakozott a keretünkhöz. Már a bemutatkozása is parádésan sikerült, hiszen a Putnok elleni összecsapáson duplázni tudott. Ezt követően sem állt le Bárány, aki húsz gólt szerzett a pontvadászatban. Érdekesség, hogy a Közép és a Nyugati csoportban sem talált be nála többször senki.

“Nem hittem volna, hogy ennyire kijön a lépés. Amikor a DEAC-hoz igazoltam, abban bíztam, hogy minél több lehetőséget kapok. Fontos volt a Putnoknak lőtt két találat, hiszen ebből önbizalmat meríthettem. Ki merem jelenteni, hogy eddigi pályafutásom legjobb szezonját futottam” – fogalmazott Donát.

Báránynak a Hatvan ellen szerzett találata hatványozottan fontos volt, hiszen ezzel győztük le a Heves megyeieket 1-0-ra. A sikernek, valamint a Füzesgyarmat botlásának köszönhetően átvettük a vezetést a táblázaton március derekán. Ez az előzés az MLSZ döntését figyelembe véve komoly jelentőséggel bírt.

“Megnehezítették a hatvaniak a dolgunkat, igazi ki-ki mérkőzést vívtunk velük. A hajrában emberhátrányba kerültünk Papp Feri kiállítása miatt. Hogy született a gólom? Karikás Krisztián passzolt nekem, ezt követően pedig a tizenhatoson kívülről a kapu jobb oldalába lőttem a labdát” – elevenítette fel a futballistánk a sorsdöntő momentumot.

Bárány a Lokitól érkezett hozzánk kölcsönbe, de a tervei szerint a következő idényben is számíthatunk rá.

“Szeretnék a másodosztályban is jó teljesítményt nyújtani. Amennyiben az élvonalban is esélyt kapok a bizonyításra a DVSC-ben, külön boldogságot jelentene. Szerintem újoncként a biztos bennmaradást kell megcéloznunk, ám azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy a középmezőnyben végzünk” – zárta mondandóját Bárány Donát.