Gólzáporos meccsen nyertünk

A Debreceni Egyetem alakulata a remek napot kifogó Sidibe vezérletével fektette két vállra a kisvárdaiakat.

A DEAC futballistái az NB III nyolcadik fordulójában a Kisvárda második csapatát látták vendégül. Az előző játéknapok során mindkét gárda tizenhat ponttal gazdagodott, így nyugodtan nevezhettük rangadónak az összecsapást.

Az első helyzet Himics László nevéhez fűződött, a kisvárdai játékos fejese a kapu mellett hagyta el a játékteret az ötödik perc végén. Nálunk Orosz Marcell csúsztatását magabiztosan hárította Odyntsov a tizenharmadik minutumban. Az első félidő derekán megszereztük a vezetést, egy szöglet után Orosz Marcell lövése megpattant Abovon, ez pedig megtréfálta a kapuvédőt. Orosz a saját térfelén is kitett magáért, Himics veszélyes löketébe állt bele. Ellenfelünk a szünethez közeledve próbált nagyobb nyomást helyezni ránk, de az újabb gólt mégis mi szereztük: Tochukwu passzából Sidibe köszönt be.

A második játékrész eleje nem a terveink szerint alakult, és még finoman fogalmaztunk… Az 55. percben egy remek kiugratást követően Himics a kilépő Deczki fölött ívelte át a játékszert kb. 20 méterről. Nem sokkal a szépítés után az egyenlítés is sikerült a Szabolcs megyeieknek, a jobb oldalról érkező centerezésnél Nagy Mihály Krisztián volt a legjobb helyen, a helyzetét pedig értékesítette. A folytatásban szerencsére ritmust tudtunk váltani, ennek köszönhetően jöttek az ígéretes lehetőségek. Előbb a csereként beszálló Székely fejese a lécen csattant, majd Bereczki kétszer is nem a legjobb megoldást választotta. Érett a gól, ami a 75. minutumban megszületett: Sidibe lekészítese után Jankelic köszönt be. A legszebb napjait idéző Sidibe állította be a végeredményt, egy szépen felépített támadás végén feltette az i-re a pontot. A győzelem ellenére nem lehet felhőtlen az örömünk, hiszen Szabó Kornélt sérülés miatt kellett lecserélni.

A hétvégén ismét hazai környezetben lépünk pályára, vasárnap az Eger érkezik a DEAC Sportcampusra.

NB III Keleti csoport 8. forduló
DEAC-Kisvárda II 4-2 (2-0)
gólszerző: Abov (24. – öngól), Sidibe (45., 84.), Jankelic (75.), ill. Himics (55.), Nagy K. (58.)
A DEAC összeállítása: Deczki – Szabó (Trencsényi 75.), Virág, Orosz – Lakatos, Sárosi (Gaczella 91.), Spitzmüller, Sándor T. (Jankelic 62.), Al-Sheraji Rauf Mohamed (Székely 62.) – Sidibe, Tochukwu (Bereczki 62.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotók: Derencsényi István