Görcsösség nélkül futballoznánk Nyíregyházán

Nagy Zoltán úgy véli, a Debreceni Egyetem csapatának minimalizálnia kell a hibák számát.

Az utolsó helyen álló DEAC futballistái a Dorog (1-2) és a Siófok (1-5) elleni vereségekkel nyitották a 2021-es esztendőt az NB II-ben, így egyre vékonyodik az a szalmaszál, amelybe kapaszkodnak. Sándor Tamás legénysége vasárnap 14 órától a Nyíregyháza otthonában tehet pontot a rossz sorozat végére. A 12. pozíciót birtokló Szparinál is akadnak gondok, ezt jelzi, hogy legutóbb november 8-án szerzett három egységet.

“Nem igazán foglalkozunk azzal, hogy a gyengébb széria milyen hatással van az ellenfelünkre, mi a saját dolgainkra összpontosítunk. Egy harcos, nehéz mérkőzés előtt állunk, bár nekünk egyik összecsapás sem ígérkezik sétagaloppnak ebben a mezőnyben. Valószínűleg motiváltak lesznek a hazaiak, hiszen augusztusban 1-0-s győzelmet arattunk ellenük. Sajnos ezt a találkozót csupán a lelátóról figyelhettem a sérülésem miatt, ennek ellenére jó visszaemlékezni rá. Ideje lenne elkezdeni a pontgyűjtést, ehhez az is kell, hogy ne legyünk görcsösek. Dorogon azt éreztem, hogy még nagyobb akarattal kellett volna futballoznunk, emellett olyan hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél kíméletlenül megbüntetett. Kis túlzással a Siófok ellen is tálcán kínáltuk fel a lehetőségeket, és ezt nem ismételhetjük meg a hétvégén” – nyilatkozta Nagy Zoltán, aki bízik abban, hogy a zord időjárási körülmények ellenére megrendezik az összecsapást.

Rutinos játékosunknak több szempontból is érdekes lehet a hétvégi ütközet: a DVSC tagjaként több kelet-magyarországi rangadón bizonyíthatott, emellett 2014-ben néhány hónapot lehúzott Nyíregyházán.

“A műtétem után egy rövid időszakot töltöttem el a Szpariban. Sok játéklehetőséget kaptam, ezért sem hoztam rossz döntést, amikor elfogadtam az ajánlatot. Annak ellenére, hogy Debrecenből érkeztem, szerencsére nem kritizáltak a szurkolók” – emlékezett vissza a jobbhátvéd.

Szerdán ugyan 2-1-re kikaptunk a Lokitól a DEAC Sportcampusban, így elbúcsúztunk a Magyar Kupától, ám bőven akadtak biztató momentumok a teljesítményünkben.

“A nagy esőzés miatt elég mély volt a talaj, ennek köszönhetően nehezen lehetett futballozni rajta. A DVSC bekezdett az elején, egy átlövésből szerezte meg a vezetést. Szervezetten próbáltunk védekezni, míg a megszerzett labdákból kontratámadásokat vezettünk. 2-0 után szépítettünk, és ha az utolsó passzaink jobban sikerülnek, még szebb eredményt érhettünk volna el. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy méltó ellenfelei voltunk a piros-fehéreknek” – zárta mondandóját Nagy Zoltán.

Merkantil Bank Liga 24. forduló
Nyíregyháza Spartacus FC-DEAC
2021. 02. 14. (vasárnap) 14:00, Nyíregyháza Városi Stadion – zárt kapuk mögött

Fotók: Derencsényi István