Győzelem az újonc ellen

A DEAC Salgótarjánból hozta el a három pontot szombaton délután.

Többen emlékszünk rá, hogy milyen derűs elvárásokkal néztünk az őszi szezon első találkozója elé július végén, amikor a Debreceni Egyetem együttese a megyei első osztályból feljutott Salgótarjáni BTC-t fogadta az NB III Északkeleti csoportjában.

Akkor a Dóczy utcai Spotcampuson a házigazdák óriási nyomást helyeztek az újoncra, meg is szerezték a vezetést a mérkőzés végefelé, és jó néhány ziccert kihagytak ezt megelőzően. Ám hiába a debreceni gól, a tarjániak egyenlítettek a legvégén, így bosszúsan térhettek haza a fekete-fehérek drukkerei. Az egyetemisták célja nem lehetett más, mint a jó formába került ellenféltől ezúttal elhozni a három pontot. A hajdúságiak több gólhelyzetet is kidolgoztak, a 44. percben pedig Szabó Levente meg is szerezte a vezetést.

A második játékrészben – a korábban kényszerből lecserélt Lénárt helyett behozott Tochukwu után – cserével igyekezett frissíteni csapatán Urbin Péter, a 70. percben Virágot váltotta az ifjú Bárány Bogát. Ezt a félidőt is uraltuk, azonban újabb gólra már nem futotta, a lényeg, azaz a három pont megvan, a jövő hétvégén a Hatvan ellen zárjuk az évet Debrecenben.

– Nagyon vártunk már erre a sikerre. Nehéz meccs volt, mély talajon, amelyen nem volt egyszerű folyamatos játékot kialakítani. De erre is készültünk, tudtuk milyen körülmények között játszik majd mindkét csapat. Azt hiszem, jól alkalmazkodtunk ehhez, voltak lehetőségeink, ebből egyet sikerült kihasználnunk. Győzelemre játszottunk ezúttal is, ahogyan az őszi első találkozónkon is, akkor ez egy pontra volt elég. Tudtuk, hogy jó szériában van a Salgótarján, de valójában csak magunkkal foglalkoztunk és azzal, hogy pontokkal térjünk haza – nyilatkozta Urbin Péter vezetőedző.

NB III Északkeleti csoport, 16. forduló
Salgótarjáni BTC–DEAC 0–1 (0–0)
DEAC: Tóth D. – Kónya, Herczku, Vincze, Jankelics – Soltész, Sándor, Virág (Bárány 70.), Lénárt (Tochukwu 25.) – Papp G., Szabó L. (Al-Sheraji 86.)
Gól: Szabó L. (44.)