Győzelemmel kezdtük a tavaszi idényt

A Debreceni Egyetem labdarúgói a Hatvan ellen vívták az első tétmérkőzésüket 2020-ban. A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt a két csapat mérkőzését zárt kapuk mögött rendezték meg. Sokáig úgy tűnt, hogy nem születik gól az összecsapáson, aztán Bárány Donát a 89. percben bevette az ellenfél kapuját, ezzel a DEAC 1-0-ra diadalmaskodott.

Együttesünk az előző hétvégén szabadnapos volt az NB III Keleti csoportjában. Schön László a Hatvannal vívott bajnokin mutatkozott be a DEAC kispadján tétmérkőzésen. Vezetőedzőnk a kezdőcsapatban szorított helyet Rezes Lászlónak, aki gárdánk egyetlen téli érkezője volt. Természetesen Bárány Donát is lehetőséget kapott, ami nem meglepő, hiszen fiatal csatárunk vezeti a góllövőlistát.

Egyébként a mérkőzést Gyöngyösön, zárt kapuk mögött rendezték meg. A gyöngyösi helyszínnek az a magyarázata, hogy az MLSZ fedett lelátó hiányában már nem engedélyezi a hatvani Népkerti Sporttelep egyik pályáján sem a bajnoki meccsek megrendezését. A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt pedig nem foglalhattak helyet a lelátókon a drukkerek.

Az első félidőben főleg a mezőnyben zajlott a játék, egyik csapat sem tudott előnyt szerezni. A második játékrészben is sokáig úgy tűnt, hogy az alakulatok megosztoznak a pontokon. Aztán a hajrában felpörögtek az események. Papp Ferenc kiállítása miatt a 83. percben emberhátrányba kerültünk. Annak ellenére, hogy tíz főre fogyatkoztunk, sikerült kiharcolnunk a győzelmet: a 89. minutumban Bárány Donát járt túl Tajti Bence eszén. Nagyon értékes győzelemmel kezdtük tehát a tavaszi szezont. A diadalunk értékét növeli, hogy a listavezető Füzesgyarmat Egerben vereséget szenvedett, így a DEAC a jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést.

“Nehéz körülmények között egy masszív ellenfél ellen arattunk értékes győzelmet. Ez a siker nagy lökést adhat a folytatásra. Természetesen hallottunk a füzesgyarmatiak botlásáról, de nem igazán foglalkozunk velük. Nekünk a saját találkozóinkra kell összpontosítanunk, az a célunk, hogy minden meccsünket megnyerjük. Az, hogy zárt kapuk mögött léptünk pályára, nem befolyásolta a teljesítményünket, ettől is függetleníteni tudtuk magunkat” – nyilatkozta Szabados István, aki több nagy védésével főszerepet vállalt a sikeres rajtból.

A következő játéknapon a tervek szerint a Sényőt látnánk vendégül, ám a jelenlegi helyzetben nem lehet biztosra mondani, hogy valóban sor kerül az ütközetre jövő vasárnap.

NB III Keleti csoport 19. forduló
FC Hatvan-DEAC 0-1 (0-0)
DEAC: Szabados – Nagy Z., Papp, Soltész, Balogh, Rezes (Sidibe 73.), Sigér, Spitzmüller, Sándor (Karikás 80.), Bíró (Urbin 60.), Bárány
gólszerző: Bárány (89.)
kiállítva: Papp (83.)