Három edzőmeccset játszanak labdarúgóink

Sándor Tamás vezetőedző elmondta, a Békéscsaba elleni összecsapáson nem az eredmény lesz a legfontosabb.

A DEAC futballistái január 4-én kezdték el az alapozást, azóta gőzerővel készülnek a bajnokság folytatására. Sándor Tamás legénysége a Dorog otthonában vívja az első bajnokiját 2021-ben. Hatpontosnak is nevezhetjük az ütközetet, mivel mindkét gárda a kiesés elől menekül.

“A felkészülés első hetében kedvező időjárási körülmények között dolgozhattunk. Ekkor sok próbajátékos érkezett hozzánk, de a második hétnek már szűkebb kerettel vágtunk neki. Nincs okom a panaszra, hiszen amit korábban elterveztünk, azt eddig elvégeztük. A fiúk hozzáállását szintén ki kell emelnem, motiváltan hajtják végre a feladatokat. Szerencsére komolyabb sérülés nem nehezíti az életünket, bár a műfű azért igénybe veszi a játékosok izomzatát” – nyilatkozta a vezetőedző.

Sándor Tamástól megtudtuk, hogy a jelek szerint négy-öt játékos inthet búcsút klubunknak, akadnak olyanok, akik a több játéklehetőség miatt váltanak. Hozzátette, a DVSC-től öt futballista tréningezik nálunk, mellettük még hárman bizonyíthatnak a szakmai stábnak. Együttesünk szombaton 13 órától a szintén az NB II-ben érdekelt Békéscsaba otthonában játszik edzőmeccset.

“A végeredmény nem befolyásolja majd a további munkát. Abban bízom, hogy az edzéseken gyakorolt játékelemekből minél többet meg tudunk valósítani a pályán. Arra is kíváncsi vagyok, hogy az új srácokkal mennyire lesz ütőképes a csapat. Terveink szerint a keret összes tagja egy félidőt kap, de azt sem szabad elfelejteni, hogy kevés időnk van a bajnokság folytatásáig, így okosan kell beosztani a játékperceket” – mutatott rá a tréner, aki elárulta, jövő szerdán az ukrán élvonalban érdekelt Minajt látjuk vendégül, majd három nappal később a Loki ellen tartjuk a főpróbát.

Szerdán pont került Sidibe Ibrahima ügyének a végére. A rutinos futballista megkapta a magyar állampolgárságot, így a variációs lehetőségeink vele bővülnek.

“Nyilván nem tőle várjuk a csodát, de jó opció lehet. A munkája miatt jelenleg hetente három edzésen vesz részt, ám elképzelhető, hogy a folytatásban többször is velünk tud készülni” – zárta mondandóját Sándor Tamás.

Felkészülési mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre–DEAC
2021. január 16. (szombat) 13:00, Békéscsaba Labdarúgó Akadémia (műfüves pálya)