Házi derbivel rajtolnak megyei csapataink

A DEAC II. és a DASE együttese már az első fordulóban egymásnak feszül, a jó kapcsolat ellenére kőkemény csata várható.

Emlékezhetünk rá, hogy a megyei I. osztályban szerepelő felnőtt csapataink hosszú menetelés után a május végi zárófordulóban stílszerűen, egymás elleni mérkőzéssel tették fel a koronát szezonbeli teljesítményükre, akkor a kis DEAC-é lett a három pont. A tavalyi kiírást a DASE végül a 7. helyen zárta, míg a DEAC II. egy hajszállal, csupán rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le a dobogóról.

A 2022/2023-as bajnoki idény úgy kezdődik, ahogy az előző megyei pontvadászat véget ért, Kovács Miklós és Katona László tanítványai szombaton 17 órai kezdettel a SportCampuson ismét egymásnak feszülnek. Csapataink ugyan jó kapcsolatot ápolnak egymással, de kilencven perc erejéig megszűnik a barátság, minden bizonnyal ezúttal is egy végletekig kiélezett, sok párharcot hozó házi derbi szemtanúi lehetünk.

A DASE már múlt hétvégén tétmeccsen bizonyított, a megyei kupában magabiztosan, 3–1-re múlta felül a városi rivális Józsát. Kovács Miklós együttese a DEAC-nak is visszavágna a tavaszi vereségért, azonban Katona László legényei is egy sikerrel megvívott mérkőzéssel indítanák a bajnokságot.

Nyáron mindkét félnél történtek változások, az első forduló előtt pedig kimondottan nehéz jóslatokba bocsátkozni. Mint azt már oly sokszor tapasztaltuk, egy házi derbin ráadásul bármi előfordulhat, de szombaton estére már tudni fogjuk mely csapat startolt jobban.

Labdarúgó megyei I. osztály felnőtt, 1. forduló

DEAC II. – DASE

08.13. 17:00      DEAC SportCampus

T.H.