Hetet ütöttek egy csapásra

A DEAC kiütötte a kieső helyen végző Békéscsabát az NB III. utolsó fordulójában.

Vasárnap este véget ért az NB III. Keleti csoportjának 2023/203-as idénye, a harmadik helyen álló, a negyedik kis Lokit két ponttal megelőző fekete-fehérek a békéscsabai második gárdával csaptak össze vasárnap. Sándor Tamás több alapemberét is kénytelen volt nélkülözni az utolsó körben, ennek ellenére nem volt kérdés, a három pontért utazott el az egyetemi alakulat.

Rögvest támadólag lépett fel csapatunk, a második percben egy szöglet után Soltész János máris a hálóba juttatta a labdát, vezettünk tehát! A találat után Bényei Balázs durrantott el a kapu előtt nagy helyzetből. Tíz perce tartott a játék, amikor Oláh életerős, középre tartó lövését védte kapusunk, Ratku Roland, majd Wente bikázását hárította némi szerencsével a csabai hálóőr. A 17. percben Trencsényi Bence előtt nyílt rés, a támadó középről, 16 méterről jobbal kilőtte a jobb alsót. A 34. percben Arjun Wente volt jókor jó helyen, már hárommal mentünk! Mindössze öt minutum szaladt el a találkozóból amerikai támadónk gólja után, amikor Rauf Al-Sheraji is beköszönt, csúnya kiütés szaga kezdett lenni az összecsapásnak.

Trencsényi lövése vezette fel a második játékrészt, jobbal megküldött labdáját könnyedén védte a lilák kapusa. Ezután nagyon rövid időn belül három szögletet is rúghatott a Csaba, különösebb veszély nélkül. Az 56. percben Trencsényi Bence egy előre vágott labdát estében, egy méterről a kapuba vágott, megszerezve az ötödik egyetemi találatot. Teljesen összeomlott a békéscsabai együttes, félórányi futball után Szabó Levente már megrúgta a hatodik gólunkat is. Na, nem sokat vártunk a hetedikre se, ugyancsak Szabó Levente volt eredményes, teljesen szétzilálva a házigazdák védelmét. A végén még két percet hosszabbított a játékvezető, de lehet, megunta, mert valamivel hamarabb lefújta a találkozót, és ezzel a szezont is. A DEAC a vágyott dobogón végzett, gólzáporral búcsúzva.

NB III. Keleti csoport, 38. forduló
Békéscsaba 1912 Előre II.–DEAC 0–7 (0–4)
DEAC: Ratku – Bényei (Ujvárosi 80.), Soltész, Jankelic, Korhut – Al-Sheraji, Kónya (Virág 61.), Aranyos, Wente – Trencsényi, Szabó (Bárány 80.).
Gól: Soltész (2.), Trencsényi (17., 56.), Wente (34.), Al-Sheraji (39.), Szabó (62., 71.)