Hiába a fölény, kikapott a DASE Sárrétudvariban

Kovács Miklós tanítványai a mezőnyben riválisuk fölé nőttek, ám a szünet után fordítottak a vendéglátók, akik a lefújásig megőrizték egygólos előnyüket.

Nehéz helyzetben lévő csapatok találkoztak szombat délután Sárrétudvariban, hiszen a házigazda öt nyeretlen mérkőzéssel várta a DASE vendégjátékát, Kovács Miklós tanítványai pedig a Berettyóújfalutól elszenvedett vereséget követően a Püspökladány ellen a hajrában veszítettek értékes pontokat. A mieink dolgát ráadásul sérülések és eltiltások is nehezítették, a keret fele nem állt a szakember rendelkezésére, ám a pályára lépő futballisták mindent megtettek annak érdekében, hogy ismét meginduljon felfelé a tabellán együttesünk.

Az első játékrészben jószerével minden úgy alakult, ahogyan előzetesen elterveztük, lendületesen, jó ritmusban futballoztunk, többet birtokoltuk a labdát, mint riválisunk, s a tizenhatos előterében is jó megoldásokat választottunk. A hazaiak kapusának, Kiss Bélának többször is bravúrral kellett hárítania, a 21. percben azonban már tehetetlen volt, Bucz Bence juttatta előnyhöz csapatunkat. Szemfüles szurkolóink kiszúrhatták, hogy a Püspökladány ellen is ebben a játékpercben szereztük meg a vezetést, ám bíztunk benne, hogy a folytatás ezúttal másként alakul… A játék képe alapján akár nagyobb előnyre is szert tehettünk volna, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így a szünetig már nem láthatott újabb gólt a publikum.

Az első játékrészben alig akadt dolga Aranyi Tamásnak, s a fordulás után sem forgott valós veszélyben a DASE kapuja, így szinte a semmiből érkezett az egyenlítés, az 55. percben egy szabadrúgást követően Füleki Béla kotorta be közelről a labdát. A Sárrétudvari új erőre kapott a góltól, egyre több gyors akciót vezettek vendéglátóink, kisvártatva pedig egy nagy bedobás után Balogh Miklós révén megfordította a mérkőzést ellenlábasunk. A második hazai találat történelmi pillanatot idézett elő, most először vezetőedzőnk, Kovács Miklós is pályára lépett, a hajrában pedig nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítés érdekében. Izzadságos pillanatokat éltek át a sárrétudvari szurkolók, ám végül megőrizte 2–1-es előnyét a lefújásig a házigazda, a DASE pedig szombati vereségével visszacsúszott a tabella nyolcadik helyére.

Megyei I. osztály, 9. forduló

Sárrétudvari KSE–DASE 2–1 (0–1)

DASE: Aranyi – Molnár M., Nagy L., Hamza, Jihnjuk (Deák, 88.), Csák, Éles (Kovács M., 69.), Éder G., Bucz, Balogh B., Éder B. (Kiss L., 69.)

Vezetőedző: Kovács Miklós

Gólszerző: Bucz (21.)

Kiállítva: Hamza (86.)

Kovács Miklós: Ha jól emlékszem, mindössze két gólt kaptunk szépen felépített támadások végén ebben a szezonban, sajnos rendre a rögzített szituációk, valamint a kapu előtti kavarodások okozzák a vesztünket. Az első félidőben mutatott játékunkkal elégedett lehetek, nálunk volt többet a labda, helyzeteket is sikerült kialakítanunk, míg a hazaiak nem tudtak igazán veszélyeztetni. A kapott gólok után már hiába küzdöttünk, sajnos pont nélkül maradtunk, s bár olcsó kifogásnak tartom, megéreztük a sérült és beteg játékosok hiányát.