Hosszú időre kidőlt Sigér Ákos

A DEAC a válogatott szünet előtt a Győrt 3-2-re legyőzte, ezzel fellépett a táblázat 15. helyére. A diadal sajnos vezéráldozattal járt: Sigér Ákosnak a bal lábában elszakadt az elülső keresztszalagja, emellett a porc is megsérült. Középpályásunk úgy kalkulál, hogy márciusban térhet vissza a pályára.

Sigér Ákos tavaly csatlakozott a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatához. A 25 éves futballista hamar húzóemberré vált, ebben a szezonban hét NB II-es meccsen jutott szóhoz. Sajnos a Balogh Pál vezette szakmai stáb hosszú hónapokig nem számíthat Sigérre, akit a Győr elleni bajnokin sérülés miatt kellett lecserélni.

“A tizenötödik perc környékén az egyik győri játékos becsúszása után rosszul fogtam talajt a bal lábammal. Éreztem a roppanást, de Perge Misi (csapatunk gyúrója – a szerk.) kezelése után kicsit enyhült a fájdalom, így visszatértem a pályára. Kicsit később megpróbáltam kitámasztani, de ez már nem sikerült. Éreztem, hogy nagy a baj, de a csapattársaim azzal próbáltak biztatni, hogy lehet nem annyira komoly a gond. Másnap az MRI vizsgálat után kiderült, hogy elszakadt az elülső keresztszalagom, emellett a porc is megsérült” – nyilatkozta Sigér, akit ezt megelőzően elkerültek a súlyosabb sérülések.

Ákost hétfőn Dr. Majzik Ernő műtötte meg Siófokon. Az operáció szerencsére jól sikerült, ezt bizonyítja, hogy labdarúgónk már a gyógytornát is megkezdhette.

“Hat-nyolc hónapot vehet igénybe a gyógyulás. Reményeim szerint márciusban újra pályára léphetek. Abban biztos vagyok, hogy a DEAC és a SET minden támogatást megad a felépüléshez. Rengeteg üzenetet kaptam, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Minden biztató szó motivációt ad ahhoz, hogy mentálisan és fizikálisan egyaránt erősebben jöjjek ki ebből az időszakból. A barátnőmre és a családtagjaimra szintén támaszkodhatok, nekik is hálás vagyok. Nem tagadom, a sérülés éjszakáján nem aludtam, kattogott az agyam, de rájöttem, hogy ezen már nem tudok változtatni. A rehabilitáció első szakasza a gyógytorna jegyében zajlik, majd az erősítés kerül be a programba, végezetül pedig a futás következik. A fiúknak a helyszínen szurkolok majd, és át akarom velük élni az összes fontos pillanatot. Egy ideig ugyan nem tudok játszani, de mentálisan igyekszem erősíteni a srácokat. Azt nem ígérem, hogy a Kazincbarcika elleni meccsre kimegyek, hiszen két hétig nem állhatok rá a lábamra, de a folytatásban már ott leszek a nézőtéren” – fogalmazott a középpályás, akire a jövő héten varratszedés vár Székesfehérváron.

Alakulatunk vasárnap a Gyirmót otthonában vívja a következő bajnokiját.

Fotók: Derencsényi István