Hozta a kötelezőt a kis DEAC

Katona László együttese a nulla ponttal utolsó helyen álló DSI Debrecent fogadta szombaton, a megye egyes bajnokság 14. fordulójában.

A mérkőzést megelőzően sem volt túl rózsás a helyzet a DSI-nél, akik még pontot sem szereztek a 13 forduló alatt. A mieinknek állt a zászló egyértelműen, ám ennek ellenére is úgy kezdtünk, mint akiknek idő kellett ahhoz, hogy magukra találjanak. A helyzeteink az első percektől megvoltak, ám a gólgyártás nagyon nehezen indult be, de beindult. A 21. percben volt eredményes Orbán, majd 8 perc múlva Kertész is gólt szerzett. Az első félidő hátralévő részére ez pedig le is ültette némileg a mérkőzést, a kétgólos előnyünkkel vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészben azonban beindult a henger, sorozatgyártásban lőttünk a góljainkat. Orbán Alex kétszer egymás után is betalált, mesterhármast szerzett fiatal játékosunk, a 62. percre pedig már 4–0 volt az állás. Megállás azonban nem volt a részünkről, igaz itt akadt egy 20 perces gólcsend. Az okát lehetne keresni, de hát ez legyen a legnagyobb problémánk. Cserélni pedig tudni kell, Katona László ezúttal erre is jól ráérzett, az utolsó tíz percben ugyanis négy labdarúgóink is tudott gólt szerezni, ráadásul a cserék közül is többen betaláltak, ha sorrendben nézzük akkor Varga, Győri, Puskás, Ibrahim. Tetszetős támadások, pazar megoldások, jó egyéni teljesítmények – ezek jellemezték csapatunkat ezúttal. Igaz, ez a győzelem valahol kötelező volt, de azért tudjuk a statisztika csak egy dolog, a pályán kell bizonyítani, teljesíteni. A mieink ezúttal bizonyítottak, teljesítettek, jó kis lelkierőt adhat ez a 8–0 a következő időszakra.

Megyei I. osztály 14. forduló

DEAC II–Debreceni Sportcentrum-SI 8–0 (2–0)

DEAC II: Urbán – Fodor (Khalil 63′), Varga, Kemecsei (Kiss 50′), Kertész (Kovács 63′), Orbán (Puskás 63′), Virág, Váradi, Víg, Béke (Tóth 50′), Balogh

Edző: Katona László

Gólszerzők: Orbán 21′, 55′, 62′, Kertész 29′, Varga 81′, Győri 87′ (öngól), Puskás 89′, Khalil 90′

Katona László: Nyögvenyelősen kezdtük a mérkőzést, melynek mi voltunk az egyértelmű esélyesei. Elvárt volt ez a győzelem, de sok helyzetet még így is kihagytunk. Sajnálatos helyzetben van a DSI, annak viszont örülök, hogy több játékost is ki tudtam próbálni.