Hozta a kötelezőt a kis DEAC

A megye egyes bajnokság 28. fordulójában Katona László együttese a Bocskai SE otthonából hozta el mindhárom pontot.

Második számú labdarúgócsapatunk három győztes meccs után arra készült, hogy zsinórban negyedszer is begyűjti a három pontot. Ehhez a kiesés ellen menekülő Bocskain keresztül vezetett az út, a dobogóért folytatott harcban pedig különösen fontosnak tűnt a szombat délutáni összecsapás.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a hazaiak alaposan megnehezítették a mieink dolgát, s bár voltak lehetőségeink, sokáig jól tartotta magát a Bocskai. A 43. percben viszont megtört a jég, Karikás indult meg a jobbösszekötő helyén és vállalkozott lövésre, a labda pedig a hálóban landolt. Ha egy üzlet beindul… Két minutum elteltével Kertész is betalált, így megnyugtató előnnyel várhatták a folytatást a mieink.

A második félidő a lehető legjobban kezdődött, Barabás góljával a 47. percben már hárommal ment csapatunk. Ekkor el is dőlt a mérkőzés, de a hazaiak ebbe nem akartak belenyugodni, próbáltak visszajőve a meccsbe, legalább egy pontot otthon tartani. Sikerült is szépíteniük, ám Kemecsei lelohasztotta lelkesedésüket, aki csapatunk negyedik találat is megszerezte. A győzelemnek köszönhetően elérhető közelségbe került a bronzérem, ha a hátralévő két mérkőzést behúzzuk, a riválisok pedig botlanak, a harmadik helyen zárhatjuk a szezont. Szép volt, srácok!

Megyei I. osztály, 28. forduló

Bocskai SE–DEAC II 1–4 (0–2)

DEAC II: Kovács D. – Hermann (Khalil, 86.), Kertész (Kuszkó, 64.), Papp G. (Fodor, 84.), Katona Z., Barabás, Váradi, Balogh Á., Juhász, Karikás (Kemecsei, 80.), Kasza (Sütő, 79.)

Vezetőedző: Katona László

Gólszerzők: Karikás (43.), Kertész (45.), Barabás (47.), Kemecsei (84.)

Katona László: Az első félidő kiegyenlített volt, inkább a küzdelem dominált, ám a játékrész vége előtt sikerült megszereznünk a vezetést, majd a szünet előtti percben megduplázni előnyünket. Fordulás után lényegében eldöntöttük a meccset, s bár ellenfelünk még ekkor sem adta fel, sikerült is szépíteniük, de a mérkőzés hajrájában bebiztosítottuk győzelmünket. A játék színvonala elmaradt a várakozástól, de a csapat mindent megtett azért, hogy begyűjtsük a három pontot. A sikernek köszönhetően a hátralévő fordulókban a harmadik helyért játszhatunk. Gratulálok a csapatnak!

Tudósított: KZT