Hoztuk a kötelezőt

Bár hátrányba került a kis DEAC, de még az első félidőben sikerült fordítani, a másodikban pedig megőrizni az előnyt.

Városi derbi várt szombat délután Katona László együttesére, mely játéknapon a sereghajtó DSI Debrecen otthonába látogattak. Kellettek a pontok, mert matematikailag még kieshettünk volna, így mindegy hogyan, de be kellett húzni ezt a meccset.

Az első perctől csapatunk irányította a játékot, de elég sok hibával futballoztak a fiúk, ennek ellenére adódtak helyzetek, melyeket nem sikerült értékesíteni. A hazaiak is jelezték, nem feltartott kezekkel léptek pályára, majdnem be is vették Urbán kapuját. Ami akkor nem sikerült, összejött a félidő derekánál, Nagy Zsombor 30 méterről hatalmas gólt lőtt, a labda a kapufáról vágódott a hálóba. Nem örülhettek sokáig a sportiskolások, három minutum múlva Dari dolgozta le a hátrányt. Ez egy pont reménye is hamar elillant a kék-sárgák számára, ugyanis a 37. percben Orbán fordított, majd nem sokra rá Tóth Sándor duplázta meg az előny és várhatta nyugodtan a második félidőt csapatunk.

Szünet után sem változott a játék képe, csapatunk fölénye volt a jellemző, de a hibák száma nem csökkent, ebből pedig próbáltak élni a házigazdák. Akár le is zárhattuk volna a meccset, de az adódó lehetőségeket nem sikerült gólra váltani, a DSI sem tudott zárkózni, így csapatunk megnyerte a derbit és bebiztosította a bennmaradást.

Megyei I. osztály felnőtt 29. forduló

DSI Debrecen – DEAC-II: 1-3 (1-3)

DEAC-II: Urbán – Varga, Béke (Fodor 62’), Tóth S. (Víg 65’), Dari, Orbán (Puskás 70’), Gurbai (Vajda 69’), Juhász, Balogh, Bárány (Farkas 65’), Almási Kiss M. 46’)

Vezetőedző: Katona László

Gólszerzők: Dari 25’, Orbán 37’, Tóth S. 39’

Katona László: Minden adva volt a jó játékhoz, de nagyon sok hibával futballoztunk, ennek ellenére több helyzetünk volt, de mégis hátrányba kerültünk. Szerencsére hamar sikerült egyenlítenünk, majd szünet előtt fordítani. Fordulás után növelhettük volna előnyünket, de már nem tudtuk bevenni a sportiskolások kapuját. A játék hagyott kívánnivalót maga után, de hoztuk a kötelezőt, ezzel biztosítottuk megye egyes tagságunkat a következő szezonra.