Ismét találkoznak a DUSE negyven évvel ezelőtti csapatának tagjai

Az 1979-1980-as szezonban remekül sikerült a Debreceni Universitas Sport Egyesület debütálása. Az akkori csapat játékosai szombaton közösen elevenítik fel az emlékezetes idényt.

1979-ben, a DEAC fennállásnak 60. évfordulóján megalakult a Debreceni Universitas Sport Egyesület (DUSE), amelynek labdarúgócsapata rögtön az NB II-ben indult. Nagykaposi Elemér edző vezényletével fogott hozzá a munkához a keret. Szabó és Tardi kapusok, valamint Buglyó, Bőzsöny, Pistár, Király, Kertész, dr. Csapó, Fiedler alkották a védővonalat. A pálya középső régiójában Badi, Lakatos, Lutherán, Ungvári és dr. Kiss serénykedett. Csatárok dolgában is jól állt a DUSE, Kegyes, Balla, Homonnai, Makszin, Kovács, Vékony, Maczkó, Eszterhai volt bevethető elöl. Később csatlakozott Mező és Potyók.

Az együttes jól szerepelt, az 1979–1980-as szezonban a negyedik helyen végzett az NB II Keleti csoportjában.

Ennek apropóján augusztus 8-án, szombaton 14 órakor a Debreceni Egyetem főépületében, a Karácsony Sándor teremben találkozhatnak ismét egymással az akkori csapat tagjai. Az eseményt Anton Pál, a DUSE első technikai vezetője szervezi.

A találkozón nem csak a negyven évvel ezelőtti sikert eleveníthetik fel a jelenlévők, ugyanis Sándor Mihály könyvet ír a DEAC-ról és a DUSE-ról, így erről is szó esik majd.