Orosz Marcell jobban van a szakszerű ellátás után

A DEAC labdarúgóját mentő vitte el a BKV-pályáról, ám szerencsére túl van a nehézségeken.

Kellemetlen közjátékkal indult a BKV Előre–DEAC NB III-as labdarúgó-mérkőzés második játékrésze, amikor belső védőnk, Orosz Marcell elterült a füvön. A játékos feje egy könyökkel találkozott, és néhány másodperccel később elvesztette az eszméletét. A DEAC stábja rögtön segítségére sietett, s bár a mentők kiérkezésére sokat kellett várni, végül elszállították, majd a szükséges orvosi ellenőrzés után elhagyhatta a kórházat.

– Labdarúgónk agyrázkódást szenvedett, ám mindenkit örömmel nyugtatok meg, hogy most már jól van – nyilatkozta Pöszmet Tibor a DEAC labdarúgó-szakosztályának vezetője. – Mindig ijesztő, ha valakit fejsérülés ér, de a kórházban minden vizsgálatot elvégeztek Marcellen, aki nem szenvedett maradandó károsodást, és néhány napos pihenő után ismét edzésbe állhat. Ezúton is szeretnénk neki gyors regenerálódást kívánni! A hazai csapat játékosai és vezetői az esetet követően végig nagyon korrektek és segítőkészek voltak. Busai Attila volt az első, aki odarohant, az elnökük hívta a mentőket és kinyittatott minden kaput. Ők is jobbulást kívántak Marcinak – tette hozzá Pöszmet Tibor.

Az ügyben a mentők kiadtak egy közleményt, amely így fest: “A mentőkhöz vasárnap 17:05 perckor érkezett segélyhívás a sportpályáról, hogy egy focista összeesett. A helyszínre mentőegységet riasztottunk. Néhány perc múlva egy újabb telefonhívást kaptunk, melyben jelezték, hogy a játékos már jobban van, nincs életveszélyre utaló panasza, tünete és a helyszínen levő egészségügyi személyzet megkezdte az ellátását. 17:13 perckor Budapest 19. kerületében egy súlyos közlekedési baleset történt, ahol több súlyos gyermek és felnőtt sérültet jeleztek, így az ekkor már a sportpálya felé tartó rohamkocsit (több más mentőegységgel együtt) a balesethez irányítottuk, a stabil, javuló állapotú focistához pedig ezután egy másik mentőegységet riasztottunk, akik 17:31 perckor a helyszínre érkeztek és a könnyebb sérülést szenvedett labdarúgót vizsgálatra kórházba szállították.”

Természetesen Orosz Marcellt is megkérdeztük, hogyan érzi magát.

– Számomra is sokkoló volt, ami történt, de már jól vagyok – nyilatkozta a hátvéd. – A tegnapi nap még nehéz volt, leginkább érzelmileg, de van bennem annyi életszeretet, hogy át tudjam vészelni az ilyesmit. Egy-két másodpercnek éltem meg ezt a dolgot, ám technikai vezetőnk, Karikás Krisztián elmondta, volt azért az tíz másodperc is, amíg eszméletlen voltam. Az eseményt én is videóról néztem, nem volt szívderítő, holott ez benne van a sportban. Éltem már át néhány kalandot a pályán, fejsérülés terén is, eddig nem volt gond, általában az ellenfél maradt lent, nem én. Most viszont éreztem, hogy valami nincsen rendben, lehajoltam, és már nem bírtam tartani magam. Volt egy nagy baleset Budapesten, ezért később érkezett meg a mentő, ez nem jött jól nekem, de teljesen érthető, hiszen ott súlyosabb volt a helyzet. Amikor kórházba kerültem, Szabó Levente, a csapattársam szülei bejöttek hozzám, tulajdonképpen lelki támaszt nyújtottak, amit ezúton is szeretnék megköszönni. A CT-vizsgálat után mondta az orvos, hogy nincs nagyobb probléma, nem indokolt, hogy bent tartsanak. Édesapán rögtön elindult Miskolcról, és Levi szülei Gyöngyösnél adtak át neki. Holnap még vár rám egy vizsgálat, de pénteken edzésre kész vagyok – mondta Orosz Marcell.

A történtek kapcsán klubunk vezetőségétől megtudtuk, hogy a DEAC a hazai meccseire saját költségén mindig esetkocsit fizet, hogy a hasonló esetekben gyors segítséget tudjanak nyújtani a szakemberek.

A DEAC – egyelőre még Orosz nélkül – szerdán is pályára lép, a Jászberényt fogadja 16 órától a Dóczy utcai Sportcampuson.

NB III Keleti csoport, 28. forduló
DEAC-Jászberényi FC
2023. 03. 29. (szerda), 16:00, Debrecen, DEAC Sportcampus