Javította botlását a DASE

Bucz Bence duplájával és Éles Máté góljával győztük le a Derecskét a megye egyes bajnokság 5. fordulójában.

Az előző fordulóban fájó vereséget szenvedett Kovács Miklós együttese, 2-1-re maradt alul a DASE az alsóházban található Hajdúböszörmény ellenében. A következő játéknapon ismét a táblázat hátsó régiójában található csapat várt a mieinkre. A bajnoki sorozat Derecskén folytatódott, ahol szombat délután javítani lehetett az előző heti botlást.

Ennek szellemében lépett pályára Kovács Miklós legénysége, akaratban, elszántságban nem volt hiány. A játék néha akadozott, de csapatunk irányította a mérkőzést, támadásaink magukba hordozták a veszélyt. Alig telt el az első negyedóra, már a vezetést is sikerült megszereznünk: Bucz Bence kapott egy mélységi indítást, s nem hibázott, bevette a derecskei kaput. A vendégek előtt is adódtak lehetőségek, egy átlövésből szerzett góllal pedig egyenlíteniük is sikerült. Arról, hogy csapatunk előnnyel zárja a félidőt, Bucz gondoskodott a 41. percben, szinte lemásolva első találatát.

A negyedórás pauza leteltével ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, nagy csata dúlt a pályán. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, sőt gólok is, de les miatt a játékvezető mindkettőt érvénytelenítette. A 71. percben végleg eldőlt a mérkőzés: egy szép támadás végén, Éles Máté tökéletes ütemben érkezett középen a beadásra és a kapuba lőtte a labdát. A hátralévő időben mindkét gárda veszélyeztetett, az eredmény azonban már nem változott, csapatunk 3–1-re nyert Derecskén, s három ponttal gyarapította egységei számát. Szép volt, srácok!

Megyei I. osztály, 5. forduló

Derecskei LSE–DASE 1–3 (1–2)

DASE: Aranyi (Gál, 91.) – Molnár (Deák, 75.), Kiss L. (Fényi, 87.), Nagy L., Barcza (Dobos, 89.), Éles (Junhhyuk, 85.), Éder G., Bucz, Nagy B. (Jihnjuk, 79.), Balogh B., Éder B. (Rácz, 90.)

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Bucz (16., 41.), Éles (71.)

Kovács Miklós: Múlt héten beleszaladtunk egy fájó vereségbe, melyen aránylag hamar sikerült magunkat túltenni, rendeztük a sorokat. A mai meccsnek az volt a célja, hogy eredményesek legyünk, ellenfelünk lehetőleg ne nagyon találjon fogást rajtunk. Nem volt sziporkázó a játékunk, de hatékonyan támadtunk, mindenki fókuszált volt, odatette magát. Egy jó erőkből álló Derecskét sikerült legyőznünk, amihez gratulálok a csapatnak.

Tudósított: KZT