Jó helyzetkihasználással lehet esélyünk

Zachán Péter örülne, ha a Debreceni Egyetem együttesének a kapuját nem venné be az Ajka.

Fogynak a meccsek az NB II-ben, ezzel párhuzamosan pedig egyre nehezebbé válik a sereghajtó DEAC futballistáinak a helyzete. Sándor Tamás együttese vasárnap 17 órától a hatodik helyen tanyázó Ajkát látja vendégül. Az ajkaiak kisebb hullámvölgybe kerültek az előző három játéknapon, hiszen csupán egy ponttal gazdagodtak. Azt nem szabad elfelejteni, hogy Kis Károly tanítványait a Vasas és a Gyirmót, vagyis két élcsapat múlta felül. A cívisvárosiak még nagyobb gödörben vannak, hiszen legutóbb március elején kerülték el a vereséget, bár a képet árnyalja, hogy a pandémia eléggé megtizedelte a keretet.

“Optimistán várom a hétvégi találkozót, hiszen a Vasas és a Csákvár ellen is jó teljesítményt nyújtottunk – kezdte a beszélgetést Zachán Péter. – Ezeken a találkozókon azt éreztem, hogy stabilan védekeztünk, jó lenne, ha a hétvégi meccset kapott gól nélkül zárnánk. Le merem fogadni, hogy az ajkaiak a három pontért jönnek hozzánk, de ezt nem fogjuk ingyen adni. Sajnos nem lehet azt mondani, hogy egy-egy mérkőzésen rengeteg helyzet adódna előttünk, ebből kifolyólag ha megfelelően sáfárkodnánk a lehetőségeinkkel, esélyünk nyílhatna egy szép eredményre. Valószínűleg nem unatkozunk majd hátul, hiszen remek támadókkal rendelkezik ellenfelünk. Az is örömteli, hogy a koronavírus-fertőzés után egyre több játékosunk tér vissza, és a formájuk is napról napra javul. Biztos vagyok benne, hogy bárki kap lehetőséget vasárnap, a maximumot fogja kiadni magából” – hangsúlyozta a 23 esztendős középső védő.

Zachán Péter a téli átigazolási időszak során bólintott rá klubunk ajánlatára. A korábban Izlandon is megforduló futballistának eddig nyolc bajnokin szavazott bizalmat a szakmai stáb.

“Ugyan az eredmények miatt van bennem hiányérzet, de szeretek itt lenni. Sikerült barátokat szereznem, Debrecen szintén megtetszett, így pozitív élményekkel gazdagodtam, amióta a DEAC-hoz igazoltam” – zárta mondandóját Zachán.

Merkantil Bank Liga NB II 33. forduló
DEAC-FC Ajka
2021. 04. 18. (vasárnap) 17:00, DEAC Sportcampus – zárt kapuk mögött