JÖN A LOKI ELLENI DERBI

A Debreceni Egyetem labdarúgóira városi rangadó vár az NB III. Keleti csoportjának 15. fordulójában. Kondás Elemér játékosai a DVSC második csapatával mérkőznek meg vasárnap 13 órától a Nagyerdei Stadionban. A helyszínről kedves emlékeik lehetnek a drukkereinknek, hiszen szeptemberben ott búcsúztattuk a Csákvárt a Magyar Kupától.

A kis Loki eddig 15 pontot szerzett a harmadosztályban, ezzel a 11. helyen áll a táblázaton. A második pozíciót birtokló DEAC 29 egységgel gazdagodott a rajt óta. Együttesünkben több játékos mellett Kondás Elemér is ezer szállal kötődik a DVSC-hez, így ebből a szempontból is érdekesnek ígérkezik a hétvégi ütközet. Szakmai igazgatónk kétszer-kétszer nyerte meg az NB I.-et és a Magyar Kupát a piros-fehérekkel.

“Nem szabad abból kiindulnunk, hogy ellenfelünk hol található a tabellán, ugyanis az előző fordulóban hat gólt rúgott az Ózdnak. Jól ismerik egymást a csapatok. Véleményem szerint a pillanatnyi forma fog dönteni a találkozón. A DVSC-t lendületes és képzett fiatalok alkotják. Emellett nagy kérdés, hogy kik fognak visszajátszani az első osztályú csapatból. Nálunk is vannak tehetséges és rutinos futballisták, így élvezetes mérkőzésre számítok. Számomra is különleges lesz ez a bajnoki, mivel eredményes éveket töltöttem a Lokinál. Gyönyörű környezetben léphetünk pályára, ami szintén motiválóan hathat a fiúkra” – nyilatkozta Kondás Elemér, aki először találkozik ellenfélként a piros-fehérekkel. Szakmai stábunk Luis Ramosra nem számíthat combsérülés miatt. Papp Ferencnek és Sidibe Ibrahimának is akadnak kisebb gondjai, de az ő játékukra van esély.

A DEAC az előző játéknapon a DVTK második alakulatát győzte le 4-0-ra. Góljainkat Sidibe, Bíró, Bárány és Urbin szerezte. A fölényes diadalnak is köszönhetően optimistán várhatjuk a következő erőpróbát.

“Már a találkozó elején megszereztük a vezetést, ami meghatározó volt. Ugyan ellenfelünk is igyekezett kulturáltan futballozni, de ezen a meccsen mi voltunk a jobbak. Szerencsére ezúttal a beadásaink is veszélyesek voltak. Mindent egybevéve meggyőző teljesítményt nyújtottunk a múlt héten” – mutatott rá Kondás Elemér.

A megye I.-ben a DEAC II. a sereghajtó Hajdúsámsonhoz utazik, míg a DASE a Hajdúböszörményt fogadja a Böszörményi úti campuson. Mindkét találkozó szombaton 13 órakor kezdődik.

NB III. Keleti csoport 15. forduló
DVSC II.-DEAC
2019. 11. 17. (vasárnap) 13 óra, Nagyerdei Stadion

Megye I., 15. forduló
DASE-Hajdúböszörményi TE
2019. 11. 16. (szombat) 13 óra, Böszörményi úti campus

Hajdúsámsoni T.T.I.SZ.E.-DEAC II.
2019. 11. 16. (szombat) 13 óra, Hajdúsámsoni Sportpálya