Kaposvárról igazolt középpályást a DEAC

Új fejezet kezdődik Nagy Krisztián karrierjében: a 25 éves futballista hat éven keresztül erősítette a Kaposvárt, ám a 2020-2021-es idényben már a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatában szerepel.

Folytatódik a keret megerősítése a DEAC-nál, ezúttal Nagy Krisztián bólintott rá klubunk ajánlatára. Új igazolásunk az előző szezonban 17 NB I-es mérkőzésen jutott szóhoz a Kaposvár színeiben, egyetlen gólját a Mezőkövesd ellen szerezte. Nagy a 2018-2019-es idényben öt találattal járult hozzá a Somogy megyei alakulat feljutásához.

Szép éveket töltöttem a Rákócziban, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje, új helyen akartam próbára tenni a tudásomat. Több csapattól kaptam ajánlatot, de a legszimpatikusabb koncepciót a DEAC vázolta fel. Új együttesem olyan futballt játszik, amely passzol a stílusomhoz, ez megkönnyítette a döntésemet. Az ugyancsak fontos szempontnak bizonyult, hogy szeretnék egyetemen tanulni, és erre a DEAC-ban lehetőségem nyílik. Több egykori csapattársam azt mondta, hogy Debrecen gyönyörű város, nem bánom meg, ha ide igazolok – hangsúlyozta Nagy Krisztián, aki az élvonalban szerzett tapasztalatairól szintén beszélt. – Néhány társammal a megye I-et is megjártuk, évről évre jutottunk egyre feljebb. Az NB I a többi osztályhoz képest minden szempontból más kávéháznak számít – mutatott rá a labdarúgó.

Nagy Krisztián és Pöszmet Tibor szakosztályvezető

Nagy Krisztián középső középpályásként veheti ki a részét a DEAC sikereiből, bár korábban a jobb- és a bal szélen is feltűnt.

Szeretem, ha nálam van a labda, igyekszem ésszel futballozni. A gólszerzés sem áll távol tőlem, amennyiben támadóbb szerepet szán nekem Balogh Pál vezetőedző, próbálom az aktuális ellenfél kapuját bevenni. Szerencsére a csapattársaim segítőkészek, így a beilleszkedéssel sem lesz komolyabb problémám. Kertész Tomit jól ismerem, hiszen korábban a Kaposvárban a csapattársam volt – zárta mondandóját Nagy.