Kellett már a meccsterhelés

Lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését a DEAC, döntetlenre végzett Csabán.

2–2-re végzett a szintén NB III-as Békéscsaba otthonában az egyetemi klub szombaton délután. A fekete-fehérek kétgólos hátrányba kerültek az első félidő végére, azonban Tochukwu és Al-Sheraji is betalált a második játékrész végén, így alakult ki a végeredmény. A debreceniek a múlt hétvégén játszottak volna először edzőmeccset, ám ez akkor az időjárás miatt meghiúsult.

– Az az elmaradt találkozó valamelyest borította az elképzeléseinket, mert így a mérkőzés adta terhelésben van egy kis deficitünk – fogalmazott Urbin Péter vezetőedző. – Próbáljuk majd bepótolni a kimaradt meccset valahogy, ám szerencsére tegnap játszhattunk a Békéscsabával. Ezekben a hetekben nagy terhelést kapnak a fiúk, sokat edzünk, de az edzőmérkőzés mindig másfajta feladat elé állítja a labdarúgókat – mondta a tréner, aki kicsit bővebben is kitért a békési összecsapásra.

– Egy-egy félidőt játszottak a srácok, igyekeztünk hasonlóan erős összetételben kiállni mindkét negyvenöt percre. A játékunkkal nem lehettem elégedetlen, bár az első félidőben követtünk el néhány vétséget védekezésben. Ennek következménye volt, hogy kaptunk két gólt, de úgy voltam vele, a hibák inkább az edzőmeccseken jöjjenek ki, hiszen még lesz időnk orvosolni ezeket. A szünet után a mi akaratunk érvényesült, támadásokat vezettünk és kiegyenlítettünk. Az első félidőben kicsit több szabálytalanságot láttunk, mint amire számítottunk, eléggé harcos találkozó volt. Mindenesetre a meccs elérte a célját – összegzett Urbin Péter.

A DEAC legközelebb szombaton 10 órakor lép pályára felkészülési mérkőzésen, amikor a Tiszaújváros érkezik a Dóczy utcai Sportcampusra.