Kétgólos hátrányból fordított a DEAC II

Nyolc perc elteltével már két góllal vezetett a Sárrétudvari, ám Katona László tanítványai a fordulás után ritmust váltottak, s végül mindhárom pontot bezsebelték.

Tovább nyújtotta volna remek sorozatát a DEAC II, amely szombaton a Sárrétudvari otthonában vendégszerepelt. Katona László együttese az első hat fordulóban nem talált legyőzőre, három győzelem mellett három döntetlen volt csapatunk mérlege, s mivel szombati vendéglátóink már háromszor is alulmaradtak a szezonban, ezúttal is a mieink számítottak esélyesnek.

Ilyen előzmények után a kellemetlen meglepetés erejével hatott, hogy vendéglátóink kezdték jobban a találkozót, Vass Bertalan szerencsétlenül pattanó hazaadásának Kovács Dávid alászaladt, így negyven másodperc elteltével riválisunk szerzett vezetést. A 8. percben ráadásul egy szöglet után megduplázta előnyét a Sárrétudvari, ezzel nehéz helyzetbe sorolva Katona László eleddig veretlen alakulatát. A folytatásban elsősorban a mezőnyben zajlott a játék, s bár második csapatunk birtokolta többet a labdát, az igazán nagy helyzetek a házigazda előtt adódtak, de hol rossz megoldást választottak a támadók, hol Kovács Dávid védett nagyot.

Kétgólos hátrányból kezdhettük tehát a második félidőt, ám a fordulás után ritmust váltott csapatunk, s a szépítésre sem kellett sokat várni, Áros Csenger ívelt középre, az előrehúzódó Arany Márió pedig közelről a kapuba bólintott. Nem sokkal később ismét fejjel szerzett gólt a DEAC II, ezúttal Barabás Zoltán volt eredményes, így félórával a lefújás előtt kezdődhetett minden elölről. A házigazda nem tudott újítani, míg Katona László csapata egy újabb sarokrúgást követően megszerezte a vezetést, ismét középhátvédünk, Arany köszönt be. A 77. percben Papp G. Benedek a kiállítás sorsára jutott, de ez sem fékezte meg a mieinket, egy védelmi megingást kihasználva a csereként beálló Sütő Balázs állította be a 4–2-es végeredményt. A DEAC II így hét forduló után is őrzi veretlenségét, második számú csapatunk jelenleg a dobogó alsó fokát foglalja el.

Megyei I. osztály, 7. forduló

Sárrétudvari KSE–DEAC II 2–4 (2–0)

DEAC II: Kovács D. – Barabás, Áros, Hermann, Arany, Váradi, Papp G., Balogh Á., Kemecsei, Vass B. (Sütő, 70.), Kertész B.

Edző: Katona László

Gólszerző: Arany (48., 75.), Barabás (58.), Sütő (81.)

Kiállítva: Papp G. (77.)

Katona László: Pocsék kezdés után statikus játék zajlott a pályán, színvonalát tekintve az egyik legrosszabb mérkőzésünk volt a mai. Az első játékrészben kerestünk önmagunkat, ám a szünet után sikerült ritmust váltanunk, többet birtokoltuk a labdát, szép támadásokat vezettünk, helyzeteket pedig elsősorban pontrúgások után alakítottunk ki. Kettős arcunkat mutattuk, hiszen a helyzetek alapján negyedóra alatt akár el is úszhatott volna a mérkőzés, a végére mégis kétgólos, összességében megérdemelt győzelem lett belőle, amihez gratulálok a csapatnak!