Kezdődik!

Vasárnap megkezdődnek az NB II-es labdarúgó-bajnokság küzdelmei. A DEAC közel hatvan év után szerepel ismét a másodosztályban.

Ha megnézzük a Merkantil Bank Ligában szereplő ellenfeleket, már most leszögezhetjük, nagyon nehéz megmérettetések várnak a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatára. Vasárnap rögtön a Soroksár otthonában kezdünk, 17.30-tól lépünk pályára a Szamos Mihály Sporttelepen. A magyar futball eseményeit követő szurkolók bizonyára emlékeznek rá, hogy tavaly tavasszal a fővárosi együttes meglepetésre bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol végül a Budapest Honvéd állította meg.

Már a második fordulóban nagy derbire készülhet együttesünk, hiszen a városi rivális DVSC lesz az ellenfél augusztus 5-én 17 órától, a Nagyerdei Stadionban. Az élvonatól most búcsúzó vasutasok jelentősen megerősítették a keretüket, hogy azonnal visszajussanak a legjobbak közé. A két debreceni gárda utoljára 1961. szeptember 5-én csapott össze egymással, akkor az egyetemisták hazai pályán 12 ezer néző előtt 1-0-ra győzték le a piros-fehéreket. Érdekesség, hogy a DVSC ebben a szezonban feljutott az élvonalba. De erről később még bővebben beszámolunk…

A harmadik kört ismét hazai környezetben vívjuk, az ellenfél a Dorogi FC lesz augusztus 9-én, 17.30-tól a Nagyerdei Stadionban. A piros-feketék elleni találkozó vezetőedzőnk, Balogh Pál számára azért lesz érdekes, mert két évig ennél klubnál dolgozott szakmai igazgatóként.

Ezt követően Siófokon vendégszerepelünk. A Balaton-parti együttes jól teljesített az előző idényben, a sorozat felfüggesztésekor az ötödik helyen állt öt ponttal lemaradva a harmadik Vasastól úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott a fővárosiaknál.

Augusztus 23-án a Nyíregyházát fogadjuk, majd utazunk Szolnokra. A hónap utolsó mérkőzését a jelentős NB I-es múlttal rendelkező ETO FC Győr ellen vívjuk hazai környezetben.

A későbbiekben is számtalan nagy csatában lehet része a DEAC-nak. Szeptember 27-én például Szegeden, október 18-án pedig a Vasas otthonában lépünk pályára. Itthon október 4-én a Békéscsabát, november 22-én a Haladást fogadjuk. Még ebben az évben sor kerül a DVSC ellen visszavágóra is: december 13-án mérkőzik meg egymással újra a két debreceni együttes.