Kota Szabina: örülök a két gólomnak

A fiatal középpályás úgy véli, a Debreceni Egyetem alakulata a parádés startból kellő önbizalmat meríthet.

Három meccs, három diadal – ebből a mutatóból is kitűnik, hogy a DVSC-DEAC női futballcsapata hamar felvette az NB II ritmusát. Krascsenics Csilla tanítványai az első fordulóban a Gyulát (4-1), a második játéknapon pedig a Szparit (2-1) fektették két vállra, majd vasárnap a Kazincbarcika ellen szereztek értékes három pontot (3-1).

“Az előző meccsünkön ismét mindenki odatette magát, ez volt az egyik kulcsa a sikerünknek. Jóval többet birtokoltuk a labdát, de a támadásépítéseinkbe gyakran bosszantó hiba csúszott. A szünetre 1-1-es eredménnyel mehettünk, Krascsenics Csilla az öltözőben arra hívta fel a figyelmünket, hogy az ellenfél kapuja előtt jobb koncentrációra lesz szükség. Miután 2-1-re módosítottuk az állást, fölénybe kerültünk. Ezen a találkozón is kiderült, hogy erőnlétileg muszáj előrelépnünk, mivel a végére kicsit elfáradtunk. Ez a rajt nagy erőt adhat a folytatásra, de nem szabad átesnünk a ló túloldalára, a földön kell maradnunk. Viszonylag fiatal játékosok alkotják a csapatunkat, ebből kifolyólag nagy lelkesedés jellemez minket. Amikor valamilyen probléma keletkezik, azt hamar meg tudjuk oldani. Az edzőnk szerepét sem lehet elhanyagolni, rengeteget segít nekünk” – nyilatkozta Kota Szabina.

A 19 esztendős labdarúgó a Kazincbarcika legyőzése során duplázott, így bátran mondhatjuk, hogy az ütközet egyik kulcsfigurája volt.

“Irányító középpályásként nem a gólszerzés az elsődleges feladatom, ennek ellenére természetesen boldog vagyok a két találatom miatt. A második gólom tetszett jobban, ugyanis egy szélről érkező beadásnál a második hullámban érkeztem, a labdát pedig kapásból lőttem a kapuba – elevenítette fel a jelenetet Kota Szabina, aki a Debreceni Egyetemen diatetikusnak tanul. – Ez az első félévem, és az eddigi benyomásaim pozitívak. Sokáig gondolkodtam a sportszervező szakon is, de úgy vélem, dietetikusként könnyebben elhelyezkedhetek. Vannak olyan rokonaim, akik cukorbetegséggel vagy szív- és érrendszeri betegségekkel bajlódnak, így az egyetemen megszerzett tudásommal nekik ugyancsak segíthetek” – zárta mondandóját a DEAC egyik húzóembere.

Képek forrása: Zsoltnoifocifenykepek (Facebook)