Krascsenics Csilla: hiszek egy jobb szezonban

Női futballcsapatunk vezetőedzőjének új csapatot kell építenie tavaszra.

A nyolcadik helyen zárta az őszt a tizenegy csapatos női labdarúgó NB II Keleti csoportjában a DVSC-DEAC együttese. A lányok kilenc mérkőzésükből kettőt megnyertek, egyszer döntetlent játszottak és hatszor vereséget szenvedtek. Azonban árnyalja a képet, ha megemlítjük, hogy különböző okok miatt a végére csak 14 játékosa maradt Krascsenics Csilla vezetőedzőnek, és akadt olyan találkozó is, ahol egyetlen cseréje sem volt a trénernek. Ennek okairól és az őszi szezonról beszélgettünk Krascsenics Csillával.

Összességében hogyan értékeled az őszi szezont, azt kaptad-e a csapattól, amit vártál?
– Jól indult a szezonunk, volt egy stabil keretem 22 játékossal. Sajnos elég nehéz sorsolást kaptunk, és mivel nagyon sok új játékos érkezett hozzánk, nehéz volt a rendelkezésünkre álló kevés idő alatt összeszoktatni az együttest. A rajt előtt az volt a célunk, hogy ősz végén a dobogón végezzünk, mert úgy vélem, nagyon jó minőségű futballisták alkotják a keretet. Természetesen azt is tudtam, hogy két-három csapat jóval nagyobb játékerőt képvisel, mint mi. Azon dolgoztunk, hogy fel tudjuk velük venni a versenyt. Aztán idő közben elromlott valami…

Mik jelentették a legnagyobb nehézséget, és miként lehet ezeket a jövőben kiküszöbölni?
– Ezzel a kérdéssel vissza is térek az előző válaszomra. Mint mondtam, elromlott valami. Összesen 8 játékosom döntött úgy, hogy befejezi pályafutását, vagy más csapatban fogja folytatni. Többen meg is indokolták ezt, az okaikat ugyan nem minden esetben, de többnyire el tudtam fogadni. De azzal nem tudtam azonosulni, hogy még a feléhez sem érkezett az őszi szezon, és tudván, hogy igazolni nem lehet közben, ennek ellenére is távoztak. Hangsúlyozom, ez nem ellenük szól, mert többnyire elfogadtam az indoklást, inkább az ellen, hogy segíthették volna a csapatot még az utolsó pár mérkőzésre.

Mik voltak az említett indokok?
– Vannak olyan játékosok, akiknek haza kellett költözniük, és nem tudtak volna edzésekre járni, mivel viszonylag messze laknak. Vannak, akik iskolai elfoglaltság miatt távoztak, és ahogy említettem, akadnak, akik más csapattól kaptak megkeresést.

Mi az a pozitívum, amire építeni lehet tavasszal?
– Az mindenképpen pozitívum, hogy maradtak olyan játékosok akikre 100 százalékosan számíthatok, és bár a keret minősége jóval gyengébb lett, de én még így is hiszem azt, hogy a szezon másik fele sokkal jobban fog sikerülni. Jelenlegi célunkat el is mondtam ezzel.

Kikkel voltál a legelégedettebb ősszel?
– Minden olyan játékosomra büszke vagyok, szám szerint tizennégyre, akik végigküzdötték a szezon hátralévő részét.

Melyik volt a legjobb és a legrosszabb mérkőzésetek?
– A legjobb mérkőzésünk a Soroksár elleni bajnoki volt. Igaz, hogy kikaptunk, de akkor láttam a legjobb iramot, a legnagyobb tüzet és nagyon jó csapatvédekezést a lányoktól. A legrosszabb mérkőzésünk a Hatvan elleni rangadó volt, mert végig irányítva a mérkőzést, 2-0-ra vezetve kikaptunk A helyzetkihasználásunk nagyon rossz volt, görcsössé váltak a lányok, emiatt a végjátékban nyert az ellenfél 3-2-re.

Mire lehet képes a csapat a tavasz végén?
– Nyilván elsősorban a keretet fogjuk bővíteni, teljesen új gárdát kell építenem. Ám hiszek a csapatomban és abban is, hogy sokkal jobb szezont tudunk produkálni.