Krascsenics Csilla: Mentálisan kell fejlődnünk

A Debreceni Egyetem alakulata új labdarúgókkal kezdte meg az alapozást, a vezetőedző pedig elárulta, lehetnek még további változások.

A DEAC női futballistái az előző szezonban közel kerültek az NB I-be jutáshoz, ám az osztályozón az Astra nagy falatnak bizonyult. Annak ellenére, hogy az osztályváltás nem jött össze, minden dicséretet megérdemel Krascsenics Csilla fiatal csapata, hiszen sok szép győzelemmel örvendeztette meg a drukkereket. Az NB II Keleti csoportjában idén tíz együttes áll rajthoz: a DEAC mellett a mezőny tagja az Eger, a Hatvan, a Gyula, a Honvéd, a Kazincbarcika, a Monor, a Nyíregyháza, a Soroksár, valamint a Vasas.

A lányoknak és nekem is sok tanulsággal szolgált a legutóbbi idény. Az alapszakaszban bravúros győzelmeket arattunk, de az is előfordult, hogy bosszantó vereségbe futottunk bele, ami a rutintalanságunk számlájára írható. Nem tettem le az élvonalról, szerintem a gárda fizikuma és a technikai tudása adott ehhez, igazából mentálisan kellene fejlődni – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

A debreceni futballisták hétfőn megkezdték a felkészülést, a programban ezen a héten napi két tréning szerepel.

Jelenleg szűkös keret áll a rendelkezésemre, hiszen akadnak olyanok, akik nyaralnak, míg mások munkahelyi elfoglaltságuk miatt hiányoznak. Kissé átalakult a gárdánk, ugyanis Fodó Karolina a Puskás Akadémiához távozott, Komlós Lilla pedig a Diósgyőrnél szerepel próbajátékon. Az már eldőlt, hogy Szűcs Éva, Rózsa Barbara és Magyar Hanna nálunk folytatja a pályafutását. Évi gólerős támadó, Barbi a védelemben mozog otthonosan, míg Hanna több poszton is bevethető. Szintén biztossá vált, hogy Pintér Petra a Haladástól visszatér hozzánk, az U19-es korosztályból Kopjári Liza személyében egy tehetséges kapus került fel hozzánk. Lehetnek még újabb változások, mivel három próbajátékost várunk. Az első edzés egyébként jó hangulatban zajlott, éreztem a csajokon a labdaéhséget. A délelőtti foglalkozásokon főleg az erőnlétet szeretnénk fejleszteni, délutánonként pedig labdás tréningeket tartunk – mutatott rá Krascsenics Csilla.

Korábban már jeleztük, hogy a Magyar Kupában a Kazincbarcika lesz az első ellenfelünk, az összecsapás szombaton 17 órakor kezdődik a Pete András Stadionban. Jelen esetben az idő nem nekünk dolgozik, ettől függetlenül bízunk a jó eredményben.

Arra számítok, hogy a kazincbarcikaiak jobb erőállapotban lesznek, mivel ők korábban munkába álltak. Ettől függetlenül a saját játékunkra próbálunk fókuszálni, és az elkövetkező napokban ki akarjuk találni a győztes taktikát, mivel a továbbjutás a cél – jelentette ki a trénerünk.