Krascsenics Csilla: szeretek fiatalokkal dolgozni

Az ifjú vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem női futballcsapata reális eséllyel pályázik a feljutásra.

Nemrég már beszámoltunk arról, hogy a DEAC női labdarúgói a következő szezonban az NB II-ben állnak rajthoz a felnőttek között. A lányok már javában hangolnak az új idény kihívásaira.

“Harmadik hete tart a felkészülésünk, az eddigi időszakban főleg az erőnlétre fókuszáltunk. Jó úton járunk, és meggyőződésem, hogy a bajnokság kezdetéig összeáll a csapatunk. Edzőtábor is szerepel a programunkban, ami fontos állomása lesz az alapozásnak” – hangsúlyozta Krascsenics Csilla vezetőedző.

Együttesünk már az első edzőmeccsét is lejátszotta, a Szpari ellen 2-1-es vereséget szenvedett. A képet árnyalja, hogy trénerünk csupán tizenhárom játékosra számíthatott, az alapemberek közül többen nem tudtak pályára lépni különböző okok miatt. Krascsenics Csilla előzetesen négy-öt találkozót szeretett volna lekötni, de erre a jelek szerint nem lesz lehetősége.

“A futsal miatt most két hétig nem leszek a csajokkal, ez kicsit megnehezíti a dolgunkat. Bizakodó vagyok, ha a játékosok összekovácsolódnak, reális eséllyel pályázhatunk a feljutásra” – jelentette ki Csicsu, aki a DEAC női futsalcsapatának az egyik fontos láncszeme.

A jelek szerint alacsony átlagéletkorú alakulattal vágunk neki a pontvadászatnak, a keretünk gerincét az U19-es bajnokságban ezüstérmet szerző labdarúgók alkotják.

“Nincs ezzel probléma, egyébként is szeretek fiatalokkal dolgozni, hiszen motiváltak, és nagy lelkesedéssel teszik a dolgukat. Nem vagyok sokkal idősebb, mint a lányok, ennek ellenére megkapom a tiszteletet tőlük” – mondta Krascsenics Csilla.

Fotók: Égerházi Péter