Kupasikerrel kezdte az új idényt a DASE

Kovács Miklós együttesének nem okozott gondot a Józsa legyőzése, Bucz Bence góljaival és Kiss Levente találatával megérdemelten jutottunk tovább a megyei kupa következő körébe.

A DASE felnőtt labdarúgócsapata számára szombaton hivatalosan is elkezdődött 2022/2023-as idény, együttesünk Megyei Kupa 1. fordulójában a városi rivális Józsa ellen lépett pályára. Mivel Kovács Miklós alakulatának bajnokság mellett a kupa is ugyanolyan fontos, így természetesen a győzelemért és a továbbjutásért szálltak harcba. A megye I. jövő heti rajtja előtt ráadásul a mostani találkozó egy kiváló erőfelmérőnek bizonyult, és bár a papírforma a mieink felé billent, a megye II. tavalyi ezüstérmesét nagy hiba lett volna leírni.

Azonban esélyeshez méltóan, rögtön magunkhoz kezdtük a kezdeményezést, és már az első percekben helyzeteket alakítottunk ki. A vezetés megszerzésére sem kellett sokat várnunk, a 7. percben egy mélységi passz után a labda Bucz Bencéhez került, majd a hálóőrt kicselezve gurított pontosan a kapuba. Ezt követően a Józsa játékosai ellen is adódtak lehetőségek, ám a befejezéseknél rendre hibáztak. A folytatásban is többet birtokoltuk a labdát, de fiainknál olykor akadozott a gépezet. Az állás a szünetig már nem is módosult, egygólos előnyről várhattuk tehát a folytatást.

A második játékrész elején kiegyenlített volt a küzdelem, Kovács Miklós az 56. percben a jobb játék reményében hatos cserét hajtott végre. A váltás pillanatokkal később meg is hozta az eredményét, hiszen Bucz Bence ismét betalált. Az újabb bekapott góltól a józsai gárda megzavarodott, így a rövidzárlatot kihasználva Kiss Levente is megzördítette a hálót, és döntötte el a lényegi kérdést. Ellenfelünk mégsem adta fel, Szentjobbi Roland szépíteni is tudott, de a mérkőzésben már nem volt újabb fordulat.

Megyei Kupa, 1. forduló

DASE – Józsa SE 3–1 (1–0)

DASE: Polyák (Molnár B., 56.) – Nagy B. (Kiss L., 56.), Bucz, Samad (Éles, 56.), Khan (Pató, 56.), Deák (Molnár M., 56.), Odunuga (Csák, 20.), Fényi, Szabó J. (Hegedüs, 56.), Éder G., Éder B.

Vezetőedző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Bucz (7., 57.), Kiss L. (59.)

Kovács Miklós: Nagyon idény eleji volt a játékunk, nem éreztük a megfelelő ritmust, de szerencsére az ellenfelünk sem állított bennünket komoly erőpróba elé, így a továbbjutásnak örülhettünk. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, ugyanakkor helyén kell kezelni a sikert. Ahhoz, hogy a következő akadályokat is sikerrel vegyük, mindenképpen magasabb szinten kell teljesítenünk.

T.H.