Magabiztos győzelem

A Debreceni Egyetem csapata zsinórban második meccsén tudott pontot szerezni az NB II-ben.

A DEAC futballistái a kiesés elől menekülő Kaposvárt látták vendégül szerdán a DEAC Sportcampuson. A Rákóczi edzőváltással hangolt a mérkőzésre, ellenünk már Disztl László ült a kispadon.

A meccs elején főleg mi kezdeményeztünk, de nagyobb helyzetet sokáig nem tudtunk kialakítani. A 21. percben ugyan Szarka fejese a kapunkban kötött ki, de a kaposvári futballista szabálytalankodott Zöldesivel az esetnél, így a gólt nem adta meg Takács János játékvezető. A folytatásban Zachán és Székely is veszélyeztetett, ám ekkor még nem zördült meg a vendégek hálója. A 38. minutumban aztán már megtört a jég: egy szép szögletvariáció után Sándor Tamás adott gólpasszt Bényei Balázsnak. A szünet előtt nagyobb bajba került ellenfelünk, hiszen Nagy Tamásnak kellett elhagynia a játékteret a második sárgája miatt.

A térfélcsere után sem változott a játék képe, bő tíz perccel a folytatást követően tizenegyeshez jutottunk. A labda mögé Nagy Krisztián állt, először kibabrált vele Pogacsics, de a kipattanót már bevágta. Nagy nem örült látványosan, ugyanis korábban több évet lehúzott a Kaposvárnál. A szünetben Sármányt váltó Kiss Bence is többször került helyzetbe, de nem módosult az eredmény. A végeredményt a szintén a kispadról beszálló Sidibe állította be, egy stílusosan felépített kontra végén köszönt be a rutinos támadónk.

A Szentlőrinc elleni döntetlen után most három ponttal gazdagodtunk. Hétvégén a Haladás otthonában vizitálunk.

DEBRECENI EAC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 3–0 (1–0)
Debrecen, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezeti: Takács János (Szilágyi Norbert, Belicza Bence)
DEAC: Zöldesi – Papp F., Zachán, Orosz M. – Bényei B., Nagy K., (Sigér Á., 88.) Nikitscher, Sándor T. – Sármány (Kiss B., 46.), Székely D. (Bereczki D., 75.) Kundrák (Sidibe, 83.) Vezetőedző: Sándor Tamás
Kaposvár: Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T., Hadaró – Szederkényi (Orsós, 55.), Gál M., Nagy J. (Zsirai 66.), Andrics (Bíró D. 55.) – Balázs Zs. (Farkas B. 55.), Szarka (Bidzilja, 46.). Megbízott edző: Disztl László
Gólszerző: Bényei B. (1–0, a 38. percben), Nagy K. (2–0, az 56. percben), Sidibe (1–0, a 85. percben)
Kiállítva: Nagy T. (41.)