Magabiztos győzelmekkel kezdett az utánpótlás

Két korosztályos csapatunk, a DEAC U15 és U14 számára megkezdődött a bajnokság tavaszi szezonja a II. osztály Észak-Kelet csoportjában.

Az U15-ös együttesünk magabiztos, 6-0-s győzelemmel nyitott, és ezzel továbbra is versenyben van a bajnoki címért. Balla Imre gárdája jelenleg az élen áll, ám a nagy rivális Tarpa SC – amely két ponttal van lemaradva a DEAC-tól – eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

– A kemény és hosszú téli felkészülés után az első tavaszi bajnoki egy rangadóval kezdődött – kezdte az értékelést U15-ös csapatunk vezetőedzője, Balla Imre. – A harmadik helyen álló Filo SE-hez látogattunk, és egy kemény mérkőzésre számítottam. A jóslatom beigazolódott, de nemcsak az ellenféllel, hanem az időjárással és a pályával is meg kellett küzdenünk. Az első félidőben gyengén, sok technikai hibával játszottunk, emiatt majdnem gólt kaptunk. Ezután több lehetőségünk is volt, de csak kettőt tudtunk gólra váltani. A második félidőben rendeztük a sorokat, és több szép találatot szereztünk, Tóth Sándor mesternégyest ért el, amivel el is dőlt a mérkőzés. Gratulálok a győzelemhez a srácoknak, a Filo csapatának pedig a sportszerű játékhoz! – zárta szavait Balla Imre.

Szintén kiütéses győzelemmel kezdte a tavaszi szezont U14-es csapatunk. Benczik Zsolt együttese már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a négy rúgott góllal, végül 5-1-es debreceni sikerrel zárult a találkozó. A DEAC a harmadik helyen áll a tabellán.

Benczik Zsolt így értékelte a mérkőzést: – Az első tavaszi fordulónkat a tabella 4. helyén álló Filo ellen játszottuk. A fiúk már nagyon várták a kezdést, igyekeztünk a tél folyamán minden téren fejlődni. Két új igazolásunknak köszönhetően erősödött a csapatunk, Vida Csaba és Kecskés Martin is nagyon hasznos tagja a közösségnek. A mérkőzés elején nehezen alkalmazkodtunk a körülményekhez, az eső, szél és a pálya keskenysége is gondot okozott, de egy gyors akció végén gólt szereztünk és ez megnyugtatta a srácokat. Átvettük az irányítást, sokat birtokoltuk a labdát és agresszíven támadtunk vissza, nagyon tetszett a hozzáállásunk. Incze Dini három góljával és Deczki Zsombi fejesével megnyugtató előnnyel mentünk a szünetre. Szerencsére nem engedtünk ki, továbbra is jól játszottunk és Tóth Zsombi gyönyörű szabadrúgásgóljával tovább növeltük az előnyünket. A nagyon sportszerűen játszó Filo a végén szépített, így lett a végeredmény 5-1 a javunkra. Gratulálok a csapatnak, ezt a játékot szeretnénk folytatni a tavasz folyamán!

U15 II. osztály Észak-Kelet
Filo SE – DEAC 0-6 (0-2)
Gól
: Tóth Sándor 4, Béke Tamás, Szikszai Tamás

U14 II. osztály Észak-Kelet
Filo SE – DEAC 1-5 (0-4)
Gól: Incze Dénes 3, Deczki Zsombor, Tóth Zsombor