Magyar Kupa: a DEAC NB III-as ellenfelet kapott

Megtartották a hetedik forduló sorsolását.

A MOL Magyar Kupában hatvannégy csapat várhatta a szombati sorsolást. A ceremónián tizenkét NB I-es, húsz NB II-es, huszonegy NB III-as és tizenegy megye I-es együttes izgulhatott. Az is biztos volt, hogy az élvonalbeli gárdák nem kerülhetnek össze, mivel kiemeltek voltak. Az M4 Sport stúdiójában Tököli Attila és Szekeres Tamás kezében volt az érdekeltek sorsa.

A DEAC az előző körben a Balatonfüred otthonában aratott 3-2-es győzelmet. A találkozón kétszer is hátrányba kerültünk, de a duplázó Bíró Péter a hajrában értékesített egy tizenegyest, amivel sikerült kiharcolnunk a továbbjutást.

Az már az esemény elején eldőlt, hogy Balogh Pál legénysége elkerüli a legmagasabb osztályban edződő vetélytársakat. Végül az NB III-ban szereplő Nagykanizsát kaptuk meg. A DEAC idegenben harcolhatja ki a legjobb 32 közé jutást.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a következő forduló meccseit október 27. és 29. között rendezik meg. A párharcokban egy meccsen derül ki, hogy melyik csapat folytathatja a szereplését a sorozatban.