Magyar Kupa: sikerrel vettük az első akadályt

A Debreceni Egyetem alakulata nyert a Salgótarján otthonában, így várhatja a következő kör sorsolását.

A DEAC futballistáira szombaton a Salgótarján elleni kupamérkőzés várt. Sándor Tamás vezetőedző ezen a találkozón olyan játékosoknak is bizonyítási lehetőséget adott, akik különböző okok miatt ebben az idényben nem töltöttek sok időt a pályán.

Remekül indult az összecsapás, hiszen már a második percben megszereztük a vezetést, ekkor Kerekes Krisztián értékesített egy kezezés miatt megadott tizenegyest. A megye I-es riválisunk az első félidő derekán egalizált, Csifó István egy hibánkat büntette meg, de a szünet előtt Tochukwu gólpasszát követően Kerekes újra megvillant, így a szünetre egygólos fórral mehettünk. A második félidőben szintén mi domináltunk, ám az újabb találatunkra a 92. minutumig kellett várni, ekkor egy rossz hazaadás után Trencsényi Bence állította be a végeredményt.

Küzdelmes mérkőzés volt, amit végig kézben tartottunk, emiatt megérdemelten jutottunk tovább. Miután megszereztük a vezetést, kicsit felhoztuk az ellenfelet azzal, hogy nem ütköztünk eleget, valamint egyéni hibákat követtünk el. Ezen az összecsapáson 3-5-2-es hadrendben játszottunk, valamint olyan futballisták is bizonyíthattak, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak – összegzett Sándor Tamás.

MOL Magyar Kupa 1. forduló
Salgótarjáni BTC-DEAC 1-3 (1-2)
Szojka Ferenc Stadion, vezette: Muhari Gergő.
Gólszerzők: Csifó (29.), ill. Kerekes (2., 39. – az elsőt 11-esből), Trencsényi (93.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Papp, Ujvárosi, Aranyos – Korhut (Jankelic 74.), Gaczella (Soltész, 63.), Sándor T. (Kónya, a szünetben), Bidzilya (Horváth T., 90.), Rauf – Tochukwu (Trencsényi, 63.), Kerekes. Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotó: Égerházi Péter