Magyarország-Izland: bizakodnak a DEAC futballistái

A Debreceni Egyetem csapatának két játékosa, Sigér Ákos és Takács Péter osztotta meg a gondolatait a sorsdöntő csata előtt.

A magyar válogatott az év legfontosabb meccsét vívja Izland ellen csütörtök este. A képlet egyszerű: amennyiben a mieink nyernek, kijutnak az Európa-bajnokságra, amit a pandémia miatt jövőre rendeznek meg. A héten elrendelt szigorítások miatt a Puskás Arénába nem mehetnek szurkolók. Szerdán az is kiderült, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány koronavírustesztje pozitív lett, így nélküle kell kiharcolnunk a kvalifikációt.

A sorsdöntő összecsapáson lehetőséget kaphat Sigér Ákos testvére, Dávid, aki a Ferencváros színeiben a Bajnokok Ligájában is letehette a névjegyét az utóbbi hetekben.

“Viszonylag sűrűn tudunk beszélgetni egymással, legutóbb tegnap este nyílt erre lehetőségünk. Dávid elmondta, hogy mindenki optimistán várja az összecsapást. Tisztában vannak a meccs súlyával, valamint azzal is, hogy az egész nemzetért fognak küzdeni” – kezdte a beszélgetést a DEAC középpályása. “Izlandot erős együttesnek tartom, ettől függetlenül bízom a győzelemben. Nagy küzdelemre, illetve 2-1-es magyar sikerre számítok. Szerintem a válogatottunk most elsősorban csapatként ütőképes. Nyilván Rossi hiánya nehézséget jelenthet, de abban is biztos vagyok, hogy jól felkészíti a játékosokat, akik pontosan tudni fogják a dolgukat a pályán. Hogy milyen szurkoló vagyok? Nagyon bele tudom élni magam az eseményekbe. Gyakran azt veszem észre, hogy például a bátyámnak próbálok segíteni egy-két szóval, pedig úgysem hallja az észrevételeimet” – fogalmazott játékosunk, aki párjával fog szorítani a televízió előtt.

Finálé következik

Sigérhez hasonlóan Takács Péter is bizakodva várja a holnapi ütközetet.

“Ezt a találkozót egy döntőhöz tudnám hasonlítani. Mindegy, milyen játékkal, de nyernünk kell! Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy a 85. perc környékén esett góllal 2-1-re diadalmaskodunk” – árulta el Takács. “A fiúk önbizalommal telve vethetik bele magukat a küzdelembe. Marco Rossi munkájának köszönhetően roppant stabil és tudatos együttessé váltunk, ennek köszönhetően bárkinek a dolgát megnehezíthetjük. Nem lehetnek szurkolók a stadionban, ami természetesen nem előnyös. Bár azt is érezniük kell a srácoknak, hogy a drukkerek lélekben velük lesznek. Természetesen Rossi távolléte sem könnyíti meg a dolgunkat, ám ebben a helyzetben nem szabad a külső körülményekkel foglalkozni. Az izlandiak a 4-4-2-es taktikát alkalmazzák, elsősorban pontrúgásokkal és nagy bedobásokkal próbálnak veszélyt teremteni. Amikor meccset nézek, edzői szemmel próbálom figyelni a jeleneteket, valamint a saját posztomon szereplő futballisták teljesítményére is kíváncsi vagyok” – zárta mondandóját a rutinos labdarúgó.

Magyarország-Izland
2020. 11. 12. (csütörtök) 20:45, Puskás Aréna
TV: M4 Sport

Fotók: Derencsényi István, MLSZ (Facebook)