Már növekszik az edzésterhelés

Labdarúgóink a héten elkezdték az érdemi munkát, szombaton már felkészülési mérkőzés következik.

Mint beszámoltunk róla, a múlt héten különböző tesztekkel és felmérésekkel megkezdte a felkészülést a labdarúgó NB III Keleti csoportjának tavaszi szezonjára a DEAC alakulata. Ezúttal a keddi tréningen látogattuk meg a csapatot, ahol Sándor Tamás vezetőedzővel beszélgettünk.

– Szerdán, csütörtökön és pénteken felméréseken vettek részt a srácok a SET Centerben, illetve futásokat végeztek. Szombaton tartottunk egy ráhangoló edzést, mert úgy láttuk, hogy amit kiadtunk a fiúknak a szünetre, maradéktalanul elvégezték. Az érdemi munka a vasárnapi szünnapot követően kezdődött el, már keményebbek a tréningek, és nyilván fokozatosan fogjuk adagolni a terhelést a srácoknak – mondta el a szakvezető.

A DEAC négy felkészülési találkozót játszik február elejéig: január 14-én az Újfehértót, 21-én a Tiszaújvárost, 28-án a Karcagot, rá egy hétre pedig a Szatmárnémetit fogadja.

– Így van, minden szombaton edzőmeccset játszunk a bajnoki rajtig – fogalmazott a korábbi válogatott labdarúgó. – Ezúttal nem tervezünk hétközi mérkőzéseket, inkább az edzésmunkára fektetjük a hangsúlyt. Azonban ha később úgy látjuk, több játékosra ráférne a nagyobb meccsterhelés, akkor esetleg ez még változhat. A keretből senki sem távozott, viszont Papp Ferenc, Bereczki Dániel és Aranyos Mózes még nincsenek rendben, ők sérüléssel bajlódnak – sorolta Sándor Tamás.

Mint megtudtuk, öt fiatal labdarúgó csatlakozott a csapathoz, ám ők az iskolai elfoglaltságaik miatt nem tudnak minden edzésen részt venni. Érettségi előtt állnak, ezért az fontosabb most a labdarúgásánál. A fiatalok időnként az ifik között vagy a megye I-es gárdával fognak készülni.
Mivel a társaság december elején még NB III-as meccset játszott, ezért csupán egy hónapnyi pihenő adatott meg a stábnak és a játékosoknak.

– Az edzők számára talán lassabban teltek a szabadság hetei, nagyon vártuk már, hogy elkezdhessük a közös munkát. Úgy látom, a srácoknak is sikerült feltöltődniük. Természetesen vannak olyan játékosok, akik nem bírták ki ezt az időszakot sem futball nélkül, ők teremben fociztak, amellett, hogy az általunk kitűzött feladatokat becsülettel elvégezték. Vannak próbajátékosok is nálunk, egyelőre tesztelgetjük őket, mennyire lehetnek hasznosak a csapat számára – zárta mondandóját a tréner.

A DEAC az idei első bajnokiját február 12-én vívja a DVSC II. otthonában.