Másként is alakulhatott volna, de a hibák visszaütöttek

A Hajdúböszörményt fogadta az utóbbi időben kevésbé jó formát mutató DASE gárdája a megyei I. osztályban szombaton.

A Hajdúböszörmény magabiztosan, két győzelem és egy döntetlen után érkezett meg Debrecenbe, míg a mieink első vereségüket elkönyvelve hangolódtak a hétvégi párharcra.  A lélektani előnyüket, mely a meccs előtt meglehetett a kék-fehéreknek, már az első percben kamatoztatni tudták, Sallai volt eredményes. Bucz Bencének azonban mindössze pár percre volt szüksége ahhoz, hogy kiegyenlítse a mérkőzés állását, a 8. minutumban már 1–1 állt az eredményjelzőn. Nem volt megállás, mármint a gólokat illetően, a 30. percben ismét betaláltak a vendégek, sőt kis idő múlva ismételtek. Ezek a vendég találatok rendre egyéni hibából születtek, ez pedig rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, a félidőben 3–1-re vezetett a Hajdúböszörmény.

Patócs Richárd révén az 58. minutumban már 4–1-re is vezettek a vendégek, ám ezután jött az áttörés a hazaiaknál, Csák és Hegedűs által ugyanis sikerült szépítenie a DASE gárdájának. A szépséghiba mindezzel csak ott volt, hogy talán némileg későn jött a változás, arra már nem volt így sem idő, sem lehetőség, hogy a csapatunk egalizálni tudjon, 4–3–ra nyert és vitte el mind a három pontot Debrecenből a Böszörmény.

Megyei I. Osztály 8. forduló

DASE–Hajdúböszörményi TE: 3–4 (1–3)

DASE: Molnár B. (Polyák 46’) – Nagy B. (Szabó J. 64’), Győri (Kiss L. 64’), Bucz, Ramakhutla (Hegedűs, 64.), Molnár M. (Deák, 77.), Éles (Vilmányi, 64.), Nagy L. (Fényi, 46.), Éder, Barcza, Csák

Edző: Kovács Miklós

Gólszerzők: Bucz B., Csák Zs., Hegedűs Gy.

Kovács Miklós: Sajnos olyan hibákat vétettünk, melyet ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A siker és a jó szereplés érdekében ezeket a gyermeteg hibáinkat a lehető legkisebb számra kell redukálnunķ a jövőben.

P.I.