Megint nem sikerült a pontszerzés

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a Békéscsabát látta vendégül vasárnap délután az NB II 11. fordulójában. A lila-fehérek szerezték meg a három pontot a 2-0-s győzelmüknek köszönhetően.

Csapatunk kapuját újra Szabados István őrizte, míg a Lokitól érkező Nikitscher Tamás először kezdett. A csabaiaknál hiányzott Lukács Raymond Barna, aki eddig négy gólt termelt a bajnokságban.

A meccs első perceiben nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A lila-fehér drukkerek kisebb késéssel érkeztek meg a Nagyerdei Stadionba. Az első félidő derekán Máris kerülhetett volna nagy helyzetbe, de Papp Ferenc mentett. Kicsit később egy szép összjáték után Takács tüzelt, de próbálkozása fölé ment. A szünet előtt aztán megszerezték a viharsarkiak a vezetést, Király Patrik kb. 25 méterről vette célba Szabados kapuját, a labda a bal alsóban kötött ki.

A térfélcsere után aktívabban vetettük bele magunkat a küzdelembe, főleg Damásdi veszélyeztetett. Az 54. minutumban egy ígéretes beadásról két játékosunk is lemaradt. Nem sokkal ezt követően már kettővel ment a Békéscsaba, a csereként beszálló Paudits Patrikot Máris hozta nagy helyzetbe. Balogh Pál kettőt is módosított: Kertész és Burai érkezett a pályára. Paudits a 65. percben végleg lezárhatta volna a mérkőzést, de nem tudott élni a sansszal. Urbint is becseréltük, a rutinos csatár egyik kísérleténél Uram hárított.

Próbálkoztak játékosaink, de ezúttal sem sikerült megtörni a rossz sorozatot. A DEAC zsinórban negyedik alkalommal maradt alul a bajnokságban.

A válogatott szünet után Spitzmüllerék a feljutásról ábrándozó Vasashoz utaznak, a meccset október 18-án rendezik meg.

DEBRECENI EAC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0-2
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Játékvezető: Berényi Tamás.
DEAC: Szabados – Nagy Z., Papp F., Belényesi, Orosz M. (Karikás, a szünetben) – Sándor T. (Urbin, 73.) Spitzmüller, Takács P., Gyönyörű (Burai, 59.) – Damásdi (Kertész, 59.), Nikitscher. Vezetőedző: Balogh Pál
BÉKÉSCSABA: Uram – Farkas M., Bora, Mészáros M.. – Hodonicki, Babinyecz, Pantovics (Kovács Á., 87.) Kitl M. (Paudits, a szünetben), Király P. – Máris (Gránicz, 77.), Horváth P. (Bidzilya, 61.) Vezetőedző: Preisinger Sándor
Gólszerző: Király P. (39.), Paudits (56.)
Sárga lap: Damásdi (51.), Hodonicki (77.)

Fotók: Kovács Anikó