Megismételnénk a Szolnok elleni produkciónkat

Székely Dávid szerint a Debreceni Egyetem alakulata augusztus végén megérdemelt győzelmet aratott a Győr ellen.

A kiesés elől menekülő DEAC futballistái az előző fordulóban bravúros győzelmet arattak a Szolnok ellen. Bízunk benne, hogy ez a siker átszakította a gátat Sándor Tamás legénységénél, amely vasárnap 14 órától a Győr otthonában vendégeskedik. A 11. helyen álló ETO kisebb gödörbe került az utóbbi hetekben, ugyanis három bajnoki óta nyeretlen (vereség a Szparitól és a Soroksártól, döntetlen a Dorog ellen). A Rába-parti gárdában Lipták Zoltán és Priskin Tamás személyében egykori válogatott játékosok szerepelnek, a nemzeti együttesünk szerelését 63 összecsapáson magára öltő Priskin nevéhez ebben a bajnokságban már 15 találat fűződik. A 34 éves csatár augusztus 30-án büntetőből vette be a kapunkat, ám a Nagyerdei Stadionban végül mi örülhettünk, ugyanis a második félidőben ledolgoztuk a kétgólos hátrányunkat, és végül 3-2-re húztuk be az ütközetet.

“Jó csapatnak tartom a Győrt, ennek ellenére augusztusban már bebizonyítottuk, hogy nem verhetetlen – szögezte le Székely Dávid. – Azt a bajnokit csak a lelátóról tudtam figyelni a sérülésem miatt, de összességében így is kellemes emlékeim maradtak meg róla. Nem indult jól a mérkőzés, mivel hátrányba kerültünk, valamint Sigér Ákos ekkor dőlt ki hosszú időre, ám a szünet után feljavultunk, és azt gondolom, megérdemelten győztünk. A hétvégén egy szép stadionban, valószínűleg jó minőségű pályán futballozhatunk, ennek köszönhetően nem csak a küzdelem fog dominálni. Nem hiszem, hogy ellenfelünket befolyásolná a gyengébb sorozata. Rutinos játékosok alkotják az ETO-t, akik minden bizonnyal javítani akarnak. Nekünk a Szolnok elleni összecsapáson nyújtott teljesítményünket kellene megismételnünk, ha ez összejön, akkor bizakodhatunk” – hangsúlyozta a 24 esztendős támadó.

Ahogy Székely mondta, az előző heti 2-0-s diadal komoly kapaszkodót jelenthet. Játékosunk annak is örülhetett, hogy a mostani szezonban először köszönt be a pontvadászatban.

“Nyilván a győzelem volt a legfontosabb, de persze jót tett a lelkemnek a gól. Eléggé bosszantott, hogy az előző fordulóig nem tudtam betalálni, de most abban bízom, hogy a folytatásban újabb gólok jönnek. Az új szisztémánk remekül működött, mindenki odatette magát, így fektettük két vállra a szolnokiakat. Nagy lökést adhat az eredmény, bár azzal is tisztában vagyunk, hogy ez még nem elég a célunk eléréséhez. A hangulatunkon javított a győzelem, ami az edzéseken is érződött. Ezen az úton kell továbbmennünk” – zárta mondandóját Székely Dávid.

Bucz Zsolt technikai vezetőtől megtudtuk, hogy csapatunk szombaton 12.45-kor indul Győrbe, a meccset megelőző éjszakát az egyik helyi hotelben fogja tölteni.

Merkantil Bank Liga NB II 26. forduló
WKW ETO FC Győr-DEAC
2021. 02. 28. (vasárnap) 14:00, ETO Stadion – zárt kapuk mögött

Fotók: Derencsényi István