Megkezdtük a hangolást az új szezonra

Sándor Tamás vezetőedző elmondta, a Debreceni Egyetem csapata hat felkészülési mérkőzésen tökéletesítheti a taktikáját.

A DEAC futballistái az új idényben az NB III-ban állnak rajthoz, a tervek szerint a bajnokság augusztus első napján kezdődik. Sándor Tamás tanítványai a hosszabb pauzát követően a héten ismét munkába álltak.

“Szerdán az ilyenkor szokásos felmérésekkel és orvosi vizsgálatokkal nyitottuk a felkészülést. Csütörtökön erdei futás következett, pénteken pedig az erősítés mellett labdás gyakorlatok szerepeltek a programban. Ez a hét a ráhangolódás jegyében zajlott, amit előzetesen elterveztünk, azt sikerült megvalósítanunk. A fiúk a nagyobb szünet ellenére jó állapotban tértek vissza, nem szaladtak fel rájuk pluszkilók. A nagy hőséggel nekünk is meg kell küzdenünk, elképzelhetőnek tartom, hogy a jövő héten változtatunk a délelőtti foglalkozások időpontján” – mutatott rá Sándor Tamás.

A szakmai stábot több próbajátékos próbálja meggyőzni a tréningek során. Szükség is lesz az új futballistákra, hiszen a legutóbbi keretből többen távoztak.

“Nagy Krisztián Kecskeméten folytatja a pályafutását, Zachán Péter sem marad, míg Rezes László visszavonult. A Lokitól kölcsönkapott játékosok közül Zöldesi Illésre, Kundrák Norbertre, Kenderesi Dávidra, illetve Sármány Kristófra nem számíthatunk, ellenben Sárosi Norbert velünk készül. Orosz Marcellt visszarendelte a Diósgyőr, bár az ő esetében nem zárható ki a visszatérés. Néhány labdarúgóval közel kerültünk a megállapodáshoz, hamarosan biztossá válhatnak ezek az átigazolások” – mondta a vezetőedző.

Együttesünk a pontvadászat rajtjáig hat edzőmeccsen tökéletesítheti a játékát. Sándor Tamás elárulta, zajlanak az egyeztetések az ellenfelekkel, így még pontos menetrendről nem tudunk beszámolni. Az biztosnak tűnik, hogy a Békéscsabával, a Tarpával és a Tiszaújvárossal is összecsaphatunk a nyáron.

Sok a kérdőjel még a bajnoksággal kapcsolatban is, bár az valószínűsíthető, hogy a Keleti csoportban harcolhatunk a minél jobb pozícióért.

“Ebben a pillanatban nehéz tervezni, hiszen még nem tudunk konkrétumokat, például tisztában kellene lennünk azzal, hogy a vetélytársaink milyen játékerőt fognak képviselni. Olyat célt pedig nem akarok kitűzni, amit a későbbiekben nem tudunk megvalósítani” – zárta mondandóját Sándor Tamás.