Megszakadt a szép sorozatunk

A Debreceni Egyetem alakulata pont nélkül távozott Szegedről.

A DVSC-DEAC női futballcsapata a 13. forduló rangadóját játszotta Szegeden, ahol az éllovas Kész-St. Mihály FC-vel csapott össze. Krascsenics Csilla vezetőedző megint nem volt irigylésre méltó helyzetben a sok hiányzó miatt. A kezdőnkben több olyan játékos jutott szóhoz (Sovány Liza, Fülöp Diána), aki “főállásban futsalozik”, emellett a trénerünk is szerelést öltött.

A mérkőzésen főleg a hazaiak domináltak, mi elsősorban a stabil védekezésre összpontosítottunk, de ez nem azt jelentette, hogy ne lettek volna helyzeteink. Sajnos a befejezéseinkbe rendre hiba csúszott, így rúgott gól nélkül zártuk az ütközetet. A Tisza-partiak a 19. percben szerezték meg a vezetést, ekkor Papp Szidónia járt túl Szabó Nikolett eszén. Arra már a meccs előtt lehetett számítani, hogy Papp sok problémát okozhat, mivel vezeti a góllövőlistát az NB II Keleti csoportjában. A második játékrész még két találatot tartogatott, Marcea Denisa-Larisa duplázott, így a szegedi drukkerek boldogan mehettek haza.

“Nyilván csalódott vagyok a vereség miatt. Sajnos a hazai szurkolók viselkedése mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Az szerintem megengedhetetlen, hogy 15-16 éves lányoknak alpári stílusban beszólogatnak, ilyet még pályafutásom alatt nem tapasztaltam. A játékvezető ítéleteit sokszor nem éreztem jogosnak, ám nem akarom erre fogni a vereséget. Elkerülhető gólokat kaptunk, kétszer például szöglet után vették be a kapunkat. Nekünk szintén akadtak helyzeteink, de ezekkel nem tudtunk élni. Megérdemelten nyert az ellenfelünk, hazai pályán majd megpróbálunk visszavágni. Ezen a meccsen az is bebizonyosodott, hogy keményebben kell dolgoznunk, ha fel akarunk jutni” – összegzett Krascsenics Csilla vezetőedző.

NB II Keleti csoport 13. forduló
Kész-St. Mihály FC-DVSC-DEAC 3-0 (1-0)
gólszerzők: Papp Sz. (19.), Marcea Denisa-Larisa (77., 93.)
A DVSC-DEAC összeállítása: Szabó N. – Kovács K. (Kota 46.), Sovány, Komlós, Rák (Kiss B. 46.) – Fülöp, Kajári, Gajzágó (Nagy A. 68.) – Pintér P., Hardon (Mucsi 68.), Krascsenics Cs. Vezetőedző: Krascsenics Csilla.