Minimális különbséggel, de kikaptunk

Nem tudtuk kiharcolni az NB II-es Kozármisleny ellen a továbbjutást.

A MOL Magyar Kupában csapott össze a Debreceni Egyetem alakulata hazai pályán a másodosztályban szereplő KR-Rent Kozármislennyel.

Az első pár percben egyáltalán nem látszott a két gárda közti osztálykülönbség, sőt, a DEAC jobban futballozott, Horváth gólt is szerezhetett volna, ha nem blokkolják a védők a lövését. A 12. percben sem bírt magával Horváth Tamás, amikor az oldalhálóba lőtt. A 22. percben Vajda fejelt a kapufára, ezt megúszta a debreceni együttes. Pár minutum múlva Kozics lövését kellett védenie vetődve Ratku Rolandnak, nagy bravúr volt! Sajnos nem sokkal később megszerezte a vezetést a Kozármisleny. A 43. percben megjött a válasz, egy szögletet követően Soltész János lőtt be egy lecsorgó labdát közelről. Az utolsó percben Schuszeter Ronald is betalált, előnnyel mentek be a vendégek az öltözőbe.

A második játékrészre alaposan rányomta a bélyegét a szünet előtti gólváltás, a házigazdákat kissé letörte, a vendégeket pedig nyilván feldobta. A DEAC mindent megtett az egyenlítés, illetve a továbbjutás érdekében, ám nem járt sikerrel. Cserékkel is igyekezett felfrissíteni csapatát Urbin Péter, a fordulásnál Al-Sheraji jött be a szélt meghúzni, majd Tochukwu és Lakatos, és később Korhut is bejött, ám hiába az igyekvés, az eredmény már nem változott. Ezzel befejeztük a MOL Magyar Kupa-sorozatot, a jövőben az NB III-as bajnokságra koncentrálunk.

MOL Magyar Kupa, 3. froduló
DEAC–Kozármisleny 1–2 (1–2)
DEAC: Ratku – Soltész, Herczku, Vincze, Jankelics – Batta (Al-Sheraji 46.), Kónya, Sándor (Korhut 82.), Papp G, – Szabó L (Lakatos 62.), Wente (Tochukwu 62.).
Gól: Soltész (43.), illetve Kirchner (31.), Schuszter (45+1)