Nagy Krisztián: mindent megteszünk a bennmaradásért

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapatához a nyáron csatlakozott Nagy Krisztián. A 25 esztendős középpályás tizenhét bajnokin jutott szóhoz az ősszel, a fellépései során háromszor köszönt be. Nagy többek között értékelte a szezon eddigi részét, valamint a folytatásról is beszélt.

Az utolsó helyről várhatjuk a folytatást az NB II-ben. Hogyan tudnád értékelni az őszi szezont?

Nagy Krisztián: Sajnos többször is egygólos mérkőzésen maradtunk alul. Rengeteg egyéni hibát követtünk el, aminek köszönhetően gyakran magunkat vertük meg. A Soroksár elleni 1-0-s sikert tudnám pozitív példaként felhozni, hiszen ezen a találkozón elmaradtak az imént említett malőrök. Úgy gondolom, ebből a diadalból erőt meríthetünk a folytatásra. A Szentlőrinc legyőzése azért lényeges, mert ekkor a szerencse sem pártolt el mellőlünk, pedig ez az előző hetek során rendre előfordult.

A folytatásban tízpontos különbséget kellene “kiradírozni” ahhoz, hogy ne essünk ki az NB III-ba.

Nagy Krisztián: Nagyon nehéz dolgunk lesz, ez nem vitás. Nekem az a célom, hogy a következő idényben is másodosztályú csapata legyen a DEAC-nak, és ezért mindent meg fogok tenni! Meggyőződésem, hogy hozzám hasonlóan gondolkodik mindenki a klubnál. Január negyedikén kezdjük meg a felkészülést, amit alig várok. Az igazat megvallva egy nyolc-tíz hétig tartó alapozás sokkal rosszabb lenne, de most rövid lesz a pihenő, ami abból a szempontból előnyös, hogy nem esünk ki a ritmusból. A szakmai stábtól a szünetre egyéni edzésprogramot kaptunk, ennek köszönhetően jó állapotban vághatunk bele a munkába.

A közvetlen riválisainkkal idegenben fogunk megmérkőzni. Ez mennyire jelenthet hátrányt?

Nagy Krisztián: Ha abból indulunk ki, hogy vendégségben eddig még nem szereztünk pontot, akkor nyilván nem előnyös ez a szituáció. Azt sem szabad elfelejteni, hogy minden sorozat megszakad előbb-utóbb. Egyébként a bennmaradáshoz itthon és idegenben is győzelmekre van szükségünk.

A fontos gólok “mesterének” is nevezhetünk, hiszen a Nyíregyháza és a Győr ellen is három pontot érő találatot jegyeztél. Saját teljesítményedet hogyan értékelnéd?

Nagy Krisztián: Nem vagyok maximálisan elégedett, bár a játéklehetőséggel mindig igyekeztem élni, de sokkal több gólban és gólpasszban reménykedtem a bajnokság rajtja előtt. Egy térdsérülés miatt az ősszel pár meccset ki is kellett hagynom.

A szünet alatt mi lesz a programod?

Nagy Krisztián: Az ünnepekre hazautazunk Kaposvárra a barátnőmmel, ahol több hónap után végre találkozhatunk a rokonainkkal és a barátainkkal. Mivel a Debreceni Egyetem kereskedelem és marketing szakán tanulok, így a vizsgákra is fel kell készülnöm a pihenő alatt.

Amikor elfogadtad a DEAC ajánlatát, azt mondtad, hogy új impulzusra vágysz. Bejöttek a számításaid?

Nagy Krisztián: A megszerzett pontok száma miatt ugyan szomorú vagyok, de úgy érzem, hogy jó döntést hoztam. Új edzésmódszereket és közeget ismertem meg. Debrecen is tetszik, amikor nem voltak a koronavírus miatt elrendelt korlátozások, igyekeztük minél jobban felfedezni.