Nagy lépést tettünk az ezüstérem felé

A Debreceni Egyetem alakulata április közepe után nyert újra az NB III Keleti csoportjában.

A DEAC futballistái az Újpest II otthonában vendégeskedtek vasárnap. Együttesünk kispadjára nem ülhetett le Sándor Tamás, mivel az MLSZ Fegyelmi Bizottsága négy mérkőzésre szóló eltiltással büntette csütörtökön. Vezetőedzőnket Györky Gábor helyettesítette.

A meccs elején Kenyeres Máté vette célba a kapunk bal alsó sarkát, de kicsit pontatlan volt. Ezt követően főleg a mezőnyben zajlott a küzdelem, egyik csapat előtt sem adódott komolyabb lehetőség. Aztán Szabó Levente a tizenhatoson belül eresztett el egy lövést, de Miklósi Benedek magabiztosan hárított. Nem sokkal később Miklósinak nagyobb védést kellett bemutatnia Spitzmüller István kísérleténél.

A második félidőt nagyobb elánnal kezdtük, ám a vezetést ettől függetlenül nem tudtuk megszerezni, ami azzal is magyarázható, hogy gyakran az utolsó passzokba csúszott hiba. A szakmai stáb cserékkel próbálta frissíteni az együttest, többek között Sidibe és Trencsényi Bence érkezett a játéktérre. Trencsényi meghálálta a bizalmat, mivel a 81. percben Lakatos Benjámin passzát követően gólt szerzett kb. 11 méterről. Érdekesség, hogy a 20 esztendős futballista a mostani idényben először köszönt be a pontvadászatban. A lefújásig a hazaiaknak akadt egy ziccerük, ám ezt elpuskázták, így négy nyeretlenül megvívott találkozó után nyertünk ismét a harmadosztályban.

A kis Loki egyébként két vállra fektette a BKV Előrét (3-1), így még közelebb kerültünk az ezüstéremhez. Jelenleg hat pont az előnyünk a harmadik helyen álló fővárosiakkal szemben.

Orosz Marcellék vasárnap 17 órától a Tállyát látják vendégül a DEAC Sportcampuson.

NB III Keleti csoport 35. forduló
Újpest FC II-DEAC 0-1 (0-0)
Újpest Labdarúgó Sportcenruma, vezette: Katona Balázs.
Gólszerző: Trencsényi (81.)
A DEAC összeállítása: Deczki – Virág, Ujvárosi, Orosz – Lakatos, Spitzmüller (Gaczella, 92.), Sándor (Sárosi, 70.), Rauf – Jankelic (Székely, a szünetben), Szabó L. (Trencsényi, 70.), Bidzilya (Sidibe, 61.). Megbízott edző: Györky Gábor.

Fotó: Derencsényi István