Nagyarányú győzelem a derbin

A megye egyes felnőttbajnokság 19. fordulójában a városi rivális Bestrong ellen lépett pályára a kis DEAC.

Két, egymást nagyon jól ismerő csapat nézett egymással farkasszemet szombaton délután, ami nem véletlen, hiszen a városi rivális Bestrong keretében sok játékos volt, akik egykor fekete-fehér szerelésben kergették a labdát. A mienk visszavágásra készültek, ugyanis az őszi párharcot a zöld-fehérek nyerték 2-0-ra. Katona László egyéb elfoglaltság miatt nem ülhetett le a padra, ezen a meccsen Balla Imre irányította a csapatot.

Nagy szélben, de jó ritmusban és támadófelfogásban kezdtek a csapatok, egy színvonalas mérkőzésre számíthattak mindazok, akik kilátogattak a pallagi sportkomplexumba. Fiaink szervezetten, kombinatívan futballoztak, szépen járatták a labdát, nem egyszer eljutottak a „vendégek” kapujáig. A 12. percben Kiss Máté lökete – a széltől támogatva – a hálóban kötött ki. A vezetés megnyugtatta a mieinket, akik lendületben maradtak és a 25. minutumban Orbán megduplázta az előnyt. Öt percre rá Víg is feliratkozott a gólszerzők közé, majd a félidő vége előtt ismét Orbán volt eredményes. Erre szokták mondani, ekkor már el is dőlt a mérkőzés, de még volt hátra egy játékrész.

Szünet után már széllel szemben kellett futballoznunk, de jól alkalmazkodtunk ehhez, földön tartva a labdát építettük fel támadásainkat. A pallagiak azonban nem adták fel, próbáltak faragni a hátrányukból, mindent megtettek, hogy az egyik pontot megmentsék. Az 55. percben sikerült is zárkózniuk, Papp Krisztofer révén. De hamarosan jött rá a válasz, Orbán harmadjára is mattolta a védelmet, ezzel le is zárta a mérkőzést. Csapatunk alaposan visszavágott az őszi vereségért, 5-1-re megnyerte a városi derbit.

Megyei I. osztály felnőtt 19. forduló

DEAC-II – Bestrong: 5-1 (4-0)

DEAC-II: Urbán – Váradi, Kertész, Orbán, Varga B., Juhász, Kiss M. (Puskás 46’), Balogh Á. (Khalil 82’), Víg, Almási, Ferenczi

Megbízott edző: Balla Imre

Gólszerzők: Kiss M. 12’, Orbán 25’, 45’, 65’, Víg 30’

Balla Imre: Elég szűkös volt a keret, csak két cserével tudtunk kiállni erre a mérkőzésre, de végig szervezetten játszottunk, az első félidőben a szél is minket támogatott, ezt a magunk javára tudtuk fordítani és megnyugtató előnnyel zártuk az első félidőt. Szünet után is szemre tetszetősen futballoztunk, de el kell ismerni, ellenfelünk is jól játszott. A mérkőzés összképe alapján ekkora különbség nem volt a két csapat között, de ma nekünk minden sikerült, szerencsénk is volt, ám tettünk is érte. Gratulálok a fiúknak, fegyelmezetten betartották mindazt, amit kértem tőlük, a Bestrongnak pedig sok sikert kívánok a folytatásban.