NB II-es ellenfelet győztünk le

A Debreceni Egyetem labdarúgói leendő “osztálytárs” ellen vívták a harmadik edzőmeccsüket: Balogh Pál tanítványai a szintén az NB II-es rajtra készülő Békéscsabát látták vendégül. Az összecsapáson a DEAC a hajrában két gólt is szerzett, ezzel csapatunk 2-0-s győzelmet aratott.

Sok szurkoló választotta szombat délelőtti kikapcsolódásnak a DEAC-Békéscsaba találkozót. A Dóczy József utcai sportkomplexumba kilátogató nézők a meccs elején azt láthatták, hogy a csapatok “kóstolgatták” egymást. A lila-fehérek néhány pontrúgással igyekeztek zavart okozni, a 17. perc végén pedig egy fejesnél kellett nagyot védenie Szabadosnak. A negyvenedik minutumban Takács Péter került ígéretes helyzetbe, de a tizenhatos környékéről leadott lökete a kapu fölé szállt.

A második játékrészben a cserejátékos is lehetőséget kaptak a bizonyításra. A sansszal leginkább Kiss Bence és Burai Erik élt, hiszen mindketten bevették a csabai kaput. Kiss egy sarokrúgást követő kavarodásnál volt a legjobb helyen, az ötös környékéről belsővel juttatta a labdát a gólvonalon túlra. Kicsit később Ribánszki egy beadást nem tudott kitenyerelni, a hibát pedig Burai góllal büntette.

“Nagyon hasznos mérkőzés volt, hiszen egy erős Békéscsabával találtunk szembe magunkat. Úgy vélem, a csabaiak meghatározó szerepet fognak betölteni a bajnokságban. A srácok megtapasztalhatták, hogy mi vár rájuk ebben a szezonban. Az elején kicsit bátortalannak éreztem a csapatot, de a folytatásban egyre jobban felvettük a ritmust. Azt kértük a játékosoktól, hogy stabilak maradjanak, ezt a kérést sikerült is megvalósítaniuk. Szerencsére a támadásépítésre is maradt erőnk. Az utolsó húsz percben zömében fiatalok voltak a pályán, de bebizonyították, hogy rájuk is lehet számítani” – összegzett Balogh Pál vezetőedző.

A DEAC három felkészülési találkozót követően őrzi veretlenségét: együttesünk a Tiszaújvárost (2-1) és a Békéscsabát legyőzte, a kis Loki ellen pedig 2-2-es döntetlent játszott. A fiúkra a jövő héten edzőtábor vár Mádon, ahol újabb meccseken szerezhetünk értékes tapasztalatokat.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

DEAC-Békéscsaba 2-0 (0-0)
gólszerző: Kiss (84.), Burai (86.)
A DEAC kezdőcsapata: Szabados, Nagy, Szabó, Belényesi, Orosz, Takács, Székely, Spitzmüller, Sándor, Damásdi, Urbin.
Csereként pályára lépett: Acsádi, Burai, Hussein Shadi, Ramos, Soltész, Bíró, Kertész, Karikás, Gyönyörű, Balogh, Kiss.