Nem adott esélyt a Vasas

A Debreceni Egyetem csapata a válogatott szünet után az idény előtt a feljutást megcélzó Vasas otthonában vendégeskedett. Balogh Pál együttesének nem jött össze a bravúr, az angyalföldiek 4-1-es győzelmet arattak.

A DEAC-ban először kezdett a nyáron Németországból hazatérő Kiss Bence, valamint sérülése után visszatért Nagy Krisztián is. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk az Illovszky Stadionban, hiszen az ellenfélnél több olyan játékos is szerepelt, aki akár az NB I-ben is húzóember lehetne. Ilyen típusú futballista Radó András is, aki az első félidőben két büntetőt is gólra váltott. A nyolcadik percben Karikás állította meg szabálytalanul Radót a tizenhatoson belül, a 27 éves játékos pedig a jobb alsóba küldte a labdát. A 27. minutumban Radó újabb tizenegyest harcolt ki, ekkor Belényesi faultolta, majd a játékszert a kapu közepébe lőtte. A szünet előtt kényszerű cserét kellett végrehajtania Balogh Pálnak: Szabados megsérült, a helyére Tóth érkezett.

A második játékrész elején Hinora is megvillant, 25 méterről tüzelt a léc alá. Kicsit később már néggyel vezetett a házigazda: Pátkai hozta helyzetbe Vernest, aki kb. 13 méterről vette be a DEAC kapuját. A folytatásban faragtunk a hátrányunkon, Takács a Székely által kiharcolt tizenegyest értékesítette.

Együttesünk nem tudta borítani a papírformát, így zsinórban ötödik vereségét könyvelhette el. A mérlegen a Csákvár elleni hazai meccsen lehet legközelebb javítani, a meccs október 25-én, 13.30-kor kezdődik.

VASAS FC–DEBRECENI EAC 4–1 (2–0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1159 néző. Játékvezető: Takács János.
VASAS: Jova – Szivacski, Viczián, Litauszki (Szilágyi Z., a szünetben), Silye – Hinora (Kovács M., 85.), Pátkai, Hidi M. S. – Vernes (Szatmári L., 65.), Birtalan (Köböl, 85.), Radó (Pekár, 65.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
DEAC: Szabados (Tóth D., 43.) – Sándor T., Papp F., Belényesi, Karikás (Orosz M., 58.) – Nagy K. (Bíró, 76.), Spitzmüller, Nikitscher, Székely (Gyönyörű, 76.) – Takács P., Kiss B. (Urbin, 76.). Vezetőedző: Balogh Pál.
Gólszerző: Radó (9., 29. – mindkettőt 11-esből), Hinora (47.), Vernes (52.), illetve Takács P. (57. – 11-esből)
Sárga lap: Belényesi (28.), Orosz M. (64.)